AHMET GüLEÇ’TEN ERKEN SEÇiM YORUMU; En kısa zamanda yapılmasının doğru olduğunu düşünüyoruz

Erken seçim kararı ile ilgili değerlendirme açıklamalarında buluna İstanbul Kâğıt, Orman ve Mobilya İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Güleç, ”Biz iş dünyası olarak seçimin en kısa zamanda olmasının doğru olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Yayınlama: 19.04.2018
692
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Kâğıt, Orman ve Mobilya İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Güleç,”Artık yeni Cumhurbaşkanlığı sistemine göre ilk seçimimiz yapmış olacağız. Bu seçimin en önemli özelliği artık seçilecek olan kim olursa olsun tek başına artık Türkiye’de bir iktidar düzeni olacak. Tek başına Cumhurbaşkanımız tarafından kurulacak düzenin ilk seçimi yapılacak. Çok önemliydi biliyorsunuz daha önceki sorunlar ile istikrarsızlığın ve ekonominin belirsiz olduğu bir sistemdi. Ama burada ekonominin rahatsız olacağı bir sistem değil ki kim gelirse gelsin tek başına iktidar olmuş olacak. Hayırlı ve uğurlu olsun. Biz iş dünyası olarak seçimin en kısa zamanda olmasının doğru olduğunu düşünüyoruz. Bu seçim ne kadar uzun olursa daha çok popülist politikalar ve ekonomik belirsizlikler olacak. Yarım ve motivasyonu erteler onun için en kısa sürede yapılacak olması hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

 

Döviz kurları ile ilgilide değerlendirmelerde bulunan Güleç,” Biliyorsunuz döviz kur sistemi farklı. Dolaylı olarak etkisi olursa olur, direk etkisi yok. Döviz geliri olmayanların dövizle borçlanmaları doğru değil. Çok değerli yada değer siz kuru savunmuyoruz. Değerli olan kurlar ile dünya pastasından pay alabilirsin. Değerinde olan bir kur için serbest piyasa sistemi buna müsait. Onun için özellikle direk seçimle olabilecek bir faktör yok” diye konuştu.






 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş