AK KADINLAR YARDIMLARINI SÜRDÜRÜYOR

İnegöl İHH’nın başlattığı Suriyelilere yardım kampanyasına destekler sürüyor. AK Parti İnegöl Kadın Kolları’nın gerçekleştirdiği çalışmalar ile toplanan yardım malzemeleri, İnegöl İHH temsilciğine teslim edimdi.

Yayınlama: 01.02.2017
1.135
A+
A-

Daha önce ilçemizde bir çok yardım faaliyetine katılan AK Parti İnegöl Kadın Kolları Başkanlığı, İnegöl İHH’nın başlattığı yardım kampanyasına destek verdi.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Esra Leblebici, “Herkes Halep’e destek çıkıyor ama bu kış şartlarında geçen yıl kaşkol ve bere göndermiştik. Bu yılda aynı zamana denk gelmesini istedik. Bu yıl kışlık bot ve çorap gönderdik. Hayırseverlerin destekleriyle temin ettiğimiz 450 çift çorap ve 50 çift ayakkabıyı İHH İnegöl şubesine teslim ettik. Türk insanı birkaç yıldır bulduğu fırsatlarla gönül zenginliğini ortaya koyuyor. Türkiye kendi bölgesinde yaşanan olaylara hiçbir zaman sessiz kalmıyor. Özellikle Suriye’de, Halep’te yaşanan insanlık dramına bizim sessiz kalmamız mümkün değildi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’da, İslam’a ve Müslümanlığa yakışır bir şekilde elinden gelen desteği gösteriyor. Fakat ona bizim de destek olmamız lazım” dedi.






 

AK Parti İlçe yönetiminin daha önce 1 TIR un desteği verdiğini ifade eden İnegöl İHH Başkanı İlhan Tatlı ise, “Şimdi de AK Parti Kadın Kolları Halepli mağdurlar için  ‘Ayaklar Üşümesin’ kampanyasını başlatarak çorap ve ayakkabı toplayarak bizlere ulaştırdılar. Allah hepsinden razı olsun. Oradaki mazlum ve mağdurlar adına kendilerine teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

 

Tatlı, sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı: “Savaş nedeniyle 450 bin insan hayatını kaybetti. Binlercesi hapse atıldı. 5 milyonu aşkın insan da hayatta kalabilmek için evini terk edip başka ülkelere sığındı. Türkiye, 3 milyona yakın Suriyeliyi misafir ederek en fazla mülteci barındıran ülkeler arasında ilk sırada. İnsani durumun gittikçe kötüleştiği bu topraklar büyük bir yıkım yaşıyor. Mağduriyet, sefalet, 600 bin yetim, açlık ve yoksulluk var. Durumlar içler acısı. İHH İnsani olarak, krizin başlangıcından bu yana hem Suriye içerisinde yerinden edilen hem de ülke dışına göçen mültecilerin mağduriyetlerini gidermek için gayret gösteriyoruz. Acil, barınma, giyim, eğitim, sağlık, gıda gibi ihtiyaçların karşılanması için gerçekleştirilen temel yardımların yanı sıra Suriye içerisinde kurduğumuz yetimhane, su kuyusu, fırın, taşımalık kent, aşevi, değirmen, hastane gibi kalıcı eserlerle mağdur Suriyeliler üzerindeki savaşın yıkıcı etkisini hafifletmeye çalışıyoruz. İHH, bugüne kadar Suriye yapmış olduğu bazı çalışmalar hakkında bilgi vermek istiyorum. 9 konteynır kent ile 17 çadır kentte yaparak burada 150 bin insan yaşıyor. 6 cami, 18 mescit inşa etti. 10 fırın yaptı ve 48 fırına da yakıt ve un desteği veriyor. 24 okul kendisi açtı. 342 okulda lojistik destek sağlıyor. Uluslararası Şam Üniversitesini kurdu. 22 tane aşevi var. 21 adet su kuyusu açtı. 7 tane hastane kendisi kurdu. 78 hastaneye de tıbbi ve lojistik destek sağlıyor. 2 bin 74 yetime düzenli olarak, 104 bin 211 yetime ise dönemsel olarak yardım yapıyor. 5 adet yetim evi kurdu. İHH 2016 yılı sonu itibari ile 740 milyon liralık bir yardım yaptı. İnegöl halkı da başından beri hep Suriyelilerin yanında oldu. Desteklerini esirgemediler”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş