iSLAM’IN IŞIĞINI SöNDüREMEYECEKLER

Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şubesi Başkanı Yakup Tokgöz, İslam karşıtı organizasyonlar gerçekleştiren Çin’in son olarak Kur’an-ı Kerim’e yasak getirdiğini belirterek; “Bütün batıl zihniyeti bir araya da gelse İslam’ın ışığını söndüremeyecekler ve Allah nurunu tamamlayacaktır” dedi.

Yayınlama: 29.09.2017
447
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan AGD İnegöl Şubesi Başkanı Yakup Tokgöz, “Yıllardır Doğu Türkistan’da zulümlerde bulunan, Müslüman Doğu Türkistanlı kardeşlerimize tahammül edemeyen Çin yönetiminin şimdi de kendi Müslüman vatandaşlarına okullarda Kur’an-ı Kerim öğretilmesinin yasakladığı haberlerini medyadan okuyoruz. Doğu Türkistan’a yakın bölgelerdeki okullarda Kur’an Kerim öğretilmesi ve okunmasının yasaklanması, Çin yönetiminin İslam’a ve Müslümanlara karşı tahammül edemediğini göstermektedir. Bir kız çocuğunun, sınıfta Kur’an okuduğunu öğrenen eyalet yönetimi, çocukların zihinsel sağlığını koruma adına Kur’an öğrenmeyi yasaklamıştır. Böyle saçma bir sebeple insanların inanç özgürlüğüne karşı duran bir düşünceyi anlamak mümkün değil.”

 

İSLAM’IN IŞIĞINI SÖNDÜREMEYECEKLER






“Daha önceleri kendi eyaletlerindeki halkının İslam’ı yaşama ve öğrenmesine ses çıkarmayan Çin yönetimi, bölgede İslami eğitimin daha rahat alınabilmesinden dolayı Uygur Türklerinin çocuklarını eğitim için Doğu Türkistan’a yakın eyaletlere göndermeleri, Çin Yönetimini kızdırmış olabilir. Ayrıca Kur’an’ın kalplere huzur vermesi ve dinleyenlerin etkilenmesinden dolayı Çin’in Müslüman yoğunluğunun artmasına sebep olabilecek her türlü sebebe tahammül edemediklerini görüyoruz.  Doğu Türkistan’da, Arakan’da Yemen’de yaşanan bu olaylar ve Müslümanlara yapılan zulümlerden de anlıyoruz ki İslam Birliği kurulmadıkça, Müslümanlar bir olmadıkça bu zulümler bitmeyecektir. Ne olursa olsun, bütün batıl zihniyetİ bir araya da gelse İslam’ın ışığını söndüremeyecekler ve Allah nurunu tamamlayacaktır” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş