Hava şartları esnafı etkiledi

Kış aylarının tam anlamıyla hissedilmediği İnegöl’de kışlık ürünler esnafın elinde kaldı. İnegöl’de ticaret yapan çarşı esnafı tüm sektörlerin iklim şartlarından etkilendiğini söyledi.

Yayınlama: 08.02.2018
645
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ayakkabı üreticisi Sezai İleri, ” Şöyle söyleyelim, kar yağmadığı için bot imalatı az, bot satışları da az oldu. Sezon hazırlanırken, Ekim ayında başladığımızda, Kasım  ve Aralık olarak devam ederiz. Ama maalesef sadece Kasım ayında bot yaptık. İklimlerin böyle olması tek ayakkabıcılıkta değil, giyim sektöründe ve meyve,sebzeyi de vuracak. Gönül ister ki kar yağsaydı bot,ayakkabı satılmazdı belki ama yarın öbür gün için daha iyi olurdu.  Yaz sezonu da bizim için Mart ayı itibariyle başlar. Şubat ayı normal zamanlarda da bizim için orta mevsim oluyor. Bizde bu vesile ile Mart ayı itibariyle yazlıklara başlayacağız. Yaz sezonu her dönem için iyi oluyor. İki bayrama denk geldiği için daha iyi oluyor. Yaptığımız ürünlerde daha fazla artıyor” dedi.

 

Hava şartlarının deri sektörünü de etkilediğini belirten İleri, ” Kışın hissedilmemesi nedeniyle üreticiler kışlık deri üretimini bıraktığını söylediler. Fabrikalar 1 ay kadar tatile girdi. Bu bizim içinde, diğer esnaf arkadaşlar içinde sıkıntı oluşturuyor. Esnaf olarak hepimizin işlerinin iyi olmasın istiyoruz. Havalar hepimizi etkiliyor. Bere,şapka atkı satan arkadaşlarında ellerinde kaldığını söylüyor” ifadelerini kullandı.






 

Vatandaşlara tavsiyelerde bulunan İleri, ” Ne kadar söylersek söyleyelim ithalatın kesilmesi bir nebze iyi oldu. İthalat rakamları düştü. Çin piyasasından gelen ürünler düşüşte. Devletimizde bu konuda esnafımıza destek oluyor. İnsanlarımızdan istediğimiz deri ürün istesinler. Deri ürünlerin hepsine kimyasal atık yok. Deri insan sağlığına duyarlı ürünlerdir. Taklit ürünler ile ilgili doktorlar ayak kokusu, ayak mantarı oluşması, ayakların terlemesinden oluştuğunu söylüyor. Deri ürün bu hastalıklara yansıtmaz. Biz tüketicimizden deri ürün almasını tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş