AKTAŞ’TAN İDDİALARA SERT TEPKİ

Yeni Belediye Binası ile ilgili rant iddiaları hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Yeni Belediye Binası çalışmalarını inceleyen aktaş, konu ile ilgili geniş açıklamalarda bulundu.

Yayınlama: 12.09.2017
955
A+
A-

Aktaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

Bugün encümen üyesi arkadaşlarımız ile başkan yardımcılarımız ile beraber İnegöl Belediyesi’nin tarihinin en büyük yatırımlarından biri olan meydan ve belediye hizmet binası projesini yerinde incelemek için bir araya geldik. 

 






İnşaat çalışmaları başladığından beri ilk kez ziyaret ediyoruz. 13,5 yıldır bu şehrin belediye başkanıyım. Ben bir proje adamıyım. Ekibim ile beraber heyecanla aşkla, gece gündüz bu şehir için neler yapabiliriz, bu şehre ne katkı verebiliriz bunun derdi ve hesabı içerisindeyiz.

 

Bunları yaparken bazen bir köy konağını, bazen bir köy yolunu, bazen bir restorasyonu, bazen bir spor tesisini, bazen de farklı bir kültürel faaliyeti hayata geçiriyoruz. Bulunduğum her ortamda söylüyorum. Arkadaşlar belediye babamdan bana miras kalmadı. Ben seçilmiş belediye başkanıyım. Cenab-ı Allah bana bu görevi nasip ettiği sürece, bu şehir için, bu kurum için elimden gelen gayreti ortaya koyacağımı baştan da söylemiştim, bugün de söylüyorum. Bu kurum doğumdan doğumdan ölüme kadar var. Dolayısıyla bu kurum ilçenin en aktif, en dinamik ve mali açıdan en güçlü kurumlarından bir tanesi. Birileri bunu kabul ederler veya etmezler, hiç problem değil. Güneş balçıkla sıvanmaz, hakikati ben de söylesem bir başkası da söylese bunun değişmeyeceğini ifade etmek istiyorum.

 

Bu yer uzun yıllar İnegöl’e hastane olarak hizmet etmiş. Daha sonra90’lı yıllarda ilave eklentiler yapılmış. Tabiri yerinde ise yamalı bohça şeklinde hizmet vermeye çalışıyordu. Hamdolsun bu ekibe bu kadroya, bu memlekete hastane kazandırmak da nasip oldu. Daha bugün Bursa’da hizmet alan bir ablanın söylediği; Allah sizden razı olsun, böyle pırıl pırıl bir hastaneyi İnegöl’e kazandırılması noktasında aracılık ettiniz diye. Sağolsun milletvekillerimizin, bakanımızın destekleri ve katkılar, belediyemizin de yer tahsisi ve düzenlemeleri ile güzel bir hastane yapıldı. Dedik ki sıra artık bu bölgenin değerlendirilmesi.

 

Biz buraya sadece bir belediye binası yapmıyoruz. Şehrin bir dönem en popüler mekanı olan bir yeri, tekrar sil baştan tabiri yerindeyse planlıyoruz. Gelecek 80-100 yılı görecek şekilde planlıyoruz. Donelerimizi belirledik. Bugün belirlediğimiz doneler neticesinde de ulusal bir yarışmaya çıktık. Çok büyük bir rağbet gördü. Bu rağbet neticesinde de 70’e yakın proje geldi. Bu projeler seçici kurul tarafından, içinde de bizden herhangi bir arkadaşımız yok, bunlar seçici kurul tarafından değerlendirildi ve şuan yapımına başladığımız proje bu işe layık görüldü.

 

Layık görülen bu projenin ortaya çıkması için her konuda olduğu gibi Kamu İhale Kanunu’nda olduğu gibi zemin etüt çalışmalarını yaparsınız. Yani sondaj çalışmalarını yaparsınız. Aynen İnegöl Belediyesi bunu da teklif ile aldı. Dün çıkıp açıklama yapan bir arkadaşımızın firması Jemar’da ihaleyi almış, 8 bin TL bedelle de buranın sondaj çalışmalarını yapmış ve raporunu vermiş. Daha sonra ortaya çıkan proje tartışıldı. Sivil toplum kuruluşlarının tamamı davet edildi. Muhtarlarımız davet edildi, meclis üyelerimiz davet edildi. Nihayetinde yapılan tartışmalar ve istişarelerin ardından ihale sürecine geçildi.

 

Bu proje sıradan bir proje değil.Anahtar teslim, mobilyasına halısına varana kadar anahtar teslim yapılacak bir proje. Bu proje ile ilgili teklifler alındı. Yanlış hatırlamıyorsam 36 tane firma 100 üzerinden 100 puan aldı. Bu firmaların çoğu bakanlıklar düzeyinde bu projeden çok daha büyük projeleri yapan firmalar. Verilen tekliflerin neticesinde, 49 milyon 490 bin liralık teklif ile şu an buradaki çalışmayı yapan firmamıza ihale kaldı. Değerlendirmeler yapıldı, bu değerlendirmeler neticesinde de şimdi o belirtilen projenin buraya uygulanması kaydıyla, arzu eden arkadaşlara da gösterebiliriz, bununla alakalı ihale edildi. Yaptığımız iş yaklaşık 50 milyon TL’lik bir iş. Yapılan sondaj çalışmalarının beledi sadece 8 bin lira.

 

Ben bir şey daha okudum. Jemar firmasındaki arkadaş demiş ki, “Kamu İhale Kanunu’nda ihaleden sonra sondaj çalışması yapılması kanunen yasaktır” kim koymuş bu yasağı çok merak ediyorum. Bu arkadaşımız gerçekten Kamu İhale Kanunu’nu bilmiyorsa gelsin biz onun kendisine izahatını yaparız. Bir firma 50 milyonluk iş yapıyor, takdir edersiniz ki zemin etütlerini tekrar yapıyor. Bundan daha doğal bir şey olur mu… Sanki burada bir rant varmış, bir proje değişikliği varmış, bir büyütme varmış veya farklı bir şey varmış gibi sosyal medyadan, bir gazete özellikle bunu pişire pişire anlatmaya çalışıyor. Bir delikli lira menfaatim olduğunu ispatlayana, istediğini vermek durumundayım, bu şehri terk ederim bunu samimiyetle söylüyorum. Ben firmanın oturup çayını içmiş adam değilim, çok rahatım. Ben biliyorum ki İnegöl tarihini ciddi şekilde etkileyecek bir sosyal yaşam alanı yapıyoruz. Avrupa’daki şehirler meydanları ile ünlü. Müthiş bir mekan yapıyoruz, müthiş bir belediye binası yapıyoruz. Benim Belediye Başkanlığımın bitmesine 1.5 sene var. Bu bina da Ekim 2018 gibi nasip olursa hazır olacak.Yani normal şartlar altında 5-6 ay oturabileceğim bir bina. Eğer kendi makamım açısından değerlendirirsek. Ama bu bina İnegöl’e uzun yıllar hizmet edecek bu bina çevresindeki müştemilatları ile kent konseyi ile, nikah sarayı ile, çok amaçlı salonları ile, meclis salonları ile, kafeteryası ve restoranıyla yedi yirmidört hizmet verecek.

 

Şimdi birileri sosyal medyadan, gazetelerinden bir şey karalıyor diye çıkıp her söylenilene cevap verecek değilim. Ben bu şehrin seçilmiş belediye başkanıyım. Birileri kabul eder veya etmez önemli değil. Birileri sırf bu firma tekrar sondaj yaptı diye, kalkmış bir arkadaş en uygun teklifi verdiği için bu çalışmayı yapmıştır. Biz başka yerde de başka zemin etüdünü yaptırıyoruz.  Kurşunlu’ya ürün toplama merkezi yaparken de  zemin etüdü yaptırıyoruz. Hayvan barınağı yaparken de zemin etüdü yaptırıyoruz. Nasıl bir zemine bu binayı konuşlandıracaksan, bunu zemin etüdünü yapıp, ona göre bir proje geliştirmen lazım. Ama 50 milyonluk bir proje ile alakalı bir firma geliyor, sırf tekrar 3-5 bin lira maliyet ile buradaki rakamlarla ilgili bir yanlışlık var mı diye bir çalışma yapıyor, üzülerek söylüyorum ki bir tanesi de bütün şehri, bununla alakalı 10 milyonluk, 20 milyonluk bir rakamdan bahsediyor. 10 Milyon 20 milyon değil, 1 lira ispatlansın ben bu ülkeyi terk edeceğim. Dolayısıyla benim şu saatten sonra bu konu ile alakalı söylemlerin hiçbirine cevap vermek durumunda değilim. Kendilerine  göre hakimi, savcıyı, adaleti buraya yönlendirmeye çalışanlar var. Yönlendirebilirler hiç problem değil.  



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş