ANLAYIŞ İÇİNDE OLMALIYIZ

Coronavirüs salgını nedeniyle tedarikçilerin yaşadığı ödeme sıkıntıları ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, “Herkes elinden geldiğince fedakarlık göstermesi gereken zaman dilimindeyiz. Anlayış içinde olmalıyız” dedi.

Yayınlama: 31.03.2020
736
A+
A-

Coronavirüs salgını nedeniyle tüm sektörlerde olduğu gibi mobilya sektöründe de talep düşüşü yaşandı. Yaşanan talep düşüşü nedeniyle ekonomik anlamda zor bir süreçten geçen mobilyacı esnafı, hammadde tedarikçilerine ödeme sıkıntısı yaşamaya başladı.

 

Öte yandan daha önce ihracat yapan firmalar, bazı ülkelerde ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle gönderdikleri ürünlere karşılık ödemelerini alamıyor.






 

İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan tedarikçilere seslenerek herkesin karşılıklı anlayış içerisinde olması gerektiğini belirterek, bu olayın son 100 yıl içinde yaşanmadığının altını çizdi.

 

Ayhan, sokağa çıkma yasağı bulunan ülkelerdeki firmalardan alacağı bulunan esnaflar ile ilgili gerekirse bakanlık ve diplomasi yolu ile çözüm arayışına gireceklerini duyurdu.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, “İnsanlar borçlarını ödeme derdinde. Türkiye’nin bir sorunu bu. İnegöl’ün değil. Türkiye’de özellikle mobilya sektöründe açık hesap olayı çok uygulanır. Üretici açık hesap ile hammadde alır, güvene dayalı bir ticaret bu. Mağazalara da açık hesap ürün gönderir. Normal işler seyrinde gittiği zaman mağazalar ayın belirli günlerinde üreticiye hesaplarını gönderir, üreticide hammaddeciye borcunu öder. Normalde zamanlarda İnegöl’de ticaretin büyük bölümü bu şekilde güvene dayalı açık hesap ile yürür. Hammadde ve üreticinin gücü bir yere kadar. Burada karşılıklı anlayış devreye girecek, insanlar birbirini anlayacak. Son 100 yılda yaşanmamış olaylar yaşanıyor, ileriye yönelik kimse tahmin yapamıyor. Devletimiz, hastaneler bir mücadele içinde. Üretici burada ne yapacağını bilmiyor. Bu olayın 15 gün sonramı düzeleceğini kimse bilemiyor. Bunu devlette tam tarih olarak veremiyor, bilemiyor. İnsanlar muhakkak tedirginlik içinde. Fakat bu devirde önce sağlık, sonra ticaret diyeceğiz. Herkes elinden geldiğince fedakarlık göstermesi gereken zaman dilimindeyiz. Anlayış içinde olmalıyız. Özellikle küçük esnafımızı korumalıyız, idare etmeliyiz. Burada kirada olanlara yer sahipleri anlayış göstermeli. Karşılıklı iyi niyet çerçevesinde bu zor günleri el birliği ile aşmalıyız. İlle bu işten zarar göreceğiz ama ne kadar az zarar görürsek o kadar iyi olur. Sağlıkla ekonomi birlikte mücadele içinde. Herkes hayatından bazı lüks gördüğümüz bölümlerinden fedakarlık yapacak. Dönem öyle bir dönem. Tedbirlerimiz alacağız. Devletin kurallarına uyacağız. Bugün zor şartları el birliği ile aşacağız inşallah .Benim tavsiyem tedarikçilerimize anlayış ve sağduyu” şeklinde konuştu.

 

BAKANLIK VE DİPLAMASI İLE ÇALIŞMA GEREKİR

Sokağa çıkma yasağı olan ülkelerde ki mağazalardan alacağı olan mobilyacıların hesaplarını tahsil edememesi ile ilgili konuşan Ayhan “Firmaların hepsi farkı bölgelere, ülkelere ihracat gönderdiği için her bölgede sorun yok. Hesabı takılı olanlar, gelmeyen bölgeler ile ilgili ortak çalışma yapılabilir. Bunun için Nisan ayı ortalarında tekrar bir değerlendireceğiz. Hem Bakanlık yolu ile, hem diplomasi ile hesapların takıldığı bölgeler varsa özel bir çalışma yapmak gerekir. İTSO’nun da durumu daha etkili olur. İTSO iş birliği ile elimizden gelen her şeyi yaparız” dedi.

 

HABER: KADİR İNCİ



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş