ARAKAN İÇİN KAMPANYA BAŞLATILDI

Ülke genelinde olduğu gibi İnegöl’de de Budistler tarafından zulme uğrayan Arakanlı Müslümanlar için İnegöl İHH öncülüğünde yardım kampanyası başlatıldı.

Yayınlama: 14.09.2017
736
A+
A-

ARAKAN İÇİN KAMPANYA
BAŞLATILDI 

Ülke  genelinde olduğu gibi İnegöl’de de Budistler tarafından zulme uğrayan Arakanlı Müslümanlar için İnegöl İHH öncülüğünde yardım kampanyası başlatıldı.

İnegöl İHH öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasına İnegöl Kaymakamlığı, İnegöl Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, İnegöl Sanayi ve Ticaret Odası, Türkiye Diyanet Vakfı, Mobilyacılar Odası, MÜSİAD, İMOS, MOBİLİYUM, İnegöl Taşıyıcılar Kooperatifi, İnegöl Sivil Toplum Kuruluşları Platformu  destek veriyor. 






Başlatılan yardım kampanyası ile ilgili geçtiğimiz gün Sivil Toplum Kuruluşları ile yardıma destek veren kuruluşlar İnegöl Belediye Meclis Salonu’nda toplanarak kampanya ile ilgili toplantı düzenledi. Kampanya ile alakalı toplantıya, Belediye Başkan Vekili Ahmet Kara, İHH 
Genel Başkan Yardımcısı Sait Demir ile kurum ve kuruluşların yetkilileri ve STK’lar katıldı.

İNSANLAR AÇLIK İLE KARŞI KARŞIYA 
Toplantının açış konuşmasını yapan İnegöl İHH Başkanı İlhan Tatlı, “Mazlum Güney Asya ülkesi olan Myanmar’da özellikle Müslümanların yaşamış olduğu Arakan’da katliamlar yeniden başladı. Çok üzgünüz binlerce Müslüman şehit edildi, binlerce Müslüman yaralandı ve maalesef geldiğimiz süreçte yüzbinlerce Müslüman bulundukları yerden ayrılarak yollardalar. Yine yüzbinlerce Müslüman Bangladeş sınırındaki kamplarda yaşıyorlar. İşin en ilginç tarafı ise bu insanlar açlık ile karşı karşıya. Diğer bir ilginç tarafı ise bütün dünya kamuoyu, özellikle İslam ülkeleri kamuoyu bu konuda sessizliğini koruyor. Arakan ile ilgili çok fazla bir şey konuşmak istemiyorum. Çünkü yıllarca Arakan bölgesinde çalışmalar yapmış, orada kalmış ve bölgenin koordinatörlüğünü yapan aynı zamanda da İHH Genel Başkan Yardımcılığını yapan Sait Demir beyefendi aramızda. Sait bey bu konu ile ilgili Arakan’da neler olduğunu ve neler olacak, bu konu ile ilgili inşallah bizleri bilgilendirecek” şeklinde konuştu. 

DUYARSIZ KALMADIK 
“Bizler İnegöl olarak hiç bir olaya duyarsız kalmadık” diyerek konuşmasını sürdüren Tatı, “Gerek Filistin mevzusunda, gerek dünyanın farklı bölgelerindeki Müslümanlara yapılanlara sessiz kalmadık. Arakan’a da sessiz kalmamız söz konusu değil ve bugün bu toplantıyı yapıyoruz. Biz geçen sene de aynı çalışmayı Halep için başlatmıştık ve çok güzel işler başarmıştık. Özellikle adeta İnegöl’ün ümmeti olmuştuk. Yaklaşık İnegöl’de 35 tane kamu kurum ve kuruluşlarla birlikte bir ümmet dayanışmasında bulunduk ve Türkiye’de bir ilki başarmış olduk. Nasipse bu sene de aynı şekilde yapacağız. Kampanyamıza İnegöl Kaymakamlığı, İnegöl Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, İnegöl Sanayi ve Ticaret Odası, Türkiye Diyanet Vakfı, Mobilyacılar Odası, MÜSİAD, İMOS, Mobiliyum, İnegöl Taşıyıcılar Kooperatifi, İnegöl Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak bu kampanyaya destek veriyoruz ve bu kampanyayı Allah’ın izni ile başlatıyoruz” dedi. 

BİZ HER HAYRIN DESTEKÇİSİYİZ
Daha sonra konuşan İnegöl Belediye Başkan Vekili Ahmet Kara ise, “Arakan’a ilk ayak basan Vakkas bin malik. Daha sonra hicri ikinci asırda bir gemi Müslüman tacir Arakan’a giderken, gemi batıyor. İslamiyet o dönemle birlikte hızla yayılıyor. 1430 yılında Bağımsız Arakan İslam devleti kuruluyor. 1784’e kadar da bu devlet yaşıyor. Daha sonra İngilizler işgal edince, fitne yapıyorlar. Daha sonra zulümler başlıyor ve bu güne kadar devam ediyor. Osmanlıyla Arakan’ın tanışması da birinci dünya savaşında oluyor. Şuan bizim Arakan’da bin 500 şehidimiz yatıyor. 1912 Balkan harbinde Arakanlı Müslümanlar 35 bin altın gönderiyor Osmanlıya. Vefa borcumuz olduğu için hemde Müslüman kardeşimiz olduğu için şimdi de bizim yardım etmemiz gerekiyor. Devletimiz desteğini veriyor. İnegöl olarak bizde desteğimizi vereceğiz. İnegöl halkına yardımları için Allah razı olsun. Belediye olarak da biz her zaman hayrın destekçisiyiz. Ayrıca soğutma çalışmalarında kullanılmak üzere Domaniç Kaymakamlığının talebi üzerine 1 adet 20 tonluk sulama tankeri 2 personel ile birlikte gönderilmiştir” ifadelerini kullandı. 

ÇOK ACI BİR TABLO 
İHH Genel Başkan Yardımcısı Sait Demir’de, “2012 yılında biz Arakan’ı Türkiye’de duymaya başladık. Teknoloji çağıyla birlikte dünya Arakan’daki katliamı duydu. 2012’de başlayan katliamlar bu döneme kadar devam etti. 170 civarında köyün yok olduğu biliniyor. Yakıp yıkıyorlar. Arakan’dan kaçmaya çalışanlar 10 gün boyunca yol yürüyorlar. Arakan’dan kaçan kadınların yolda çocukları dünyaya geliyor, 90 tane bebek var. Gerçekten çok acı bir tablo. 170 Milyon nüfusu var, en fakir ülke. Allah yardımcıları olsun. Dualarımız onlarla. Kime dokunsanız bir ah duyuyorsunuz. Kimisi çocuğunu, kimisi annesini, kimisi babasını, kimisi eşini kaybetmiş. Bizler üzerimize düşeni yapmak zorundayız. Şuan da çok ciddi şekilde hastalık başladı. Hijyen yok. şu ana kadar 65 bin Arakanlı Müslümana yardım ettik. Ekiplerimiz bölgede çalışmaya devam ediyor. Yardımlara ve çalışmalarımıza devam edeceğiz. Arakan’da Türkiye’nin önemli bir yeri var. Sizlerin yardımları ile Müslüman kardeşlerimize yardım edeceğiz” şeklinde konuştu.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş