ATEŞ KARINCALARI’NDAN SARIKAMIŞ ÇIKARMASI

Ateş Karıncaları Gençlik Hareketi Derneği ve İnegöl Ensar Vakfı üyeleri, Sarıkamış Şehitlerinin 105. Anma programlarına katıldı.

Yayınlama: 08.01.2020
499
A+
A-

Sarıkamış Harekatı’nın 105. Yılı Anma Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen saygı yürüyüşüne katılan Ateş Karıncaları, şehitlerimizi dualarla andı.

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İnegöl Ensar Vakfı Başkanı Fatih Bayram, “Ateş Karıncaları ve İnegöl Ensar Vakfı olarak yine hep birlikte dedelerimizi anmak için Sarıkamış’a, on binlerce şehit vermiş olduğumuz bu sathı zemine, şehit kanlarıyla sulanmış olan vatan topraklarına gelmiş bulunmaktayız. Bizler her daim bayrağımızın, vatanımızın yanında birlik ve beraberlik içinde çalışma yapan bir topluluğuz. Dedelerimiz bundan tam 105 yıl evvel 22 Aralık 1914 tarihinde buraya gelerek tam 18 gün süren bir harekata başladı. Amaç; Rusların elinde olan Kars, Ardahan ve Sarıkamış şehirlerini geri almak ve Kafkasya da ki kardeşlerimizle birleşmekti. Şu veya bu sebeple harekat sekteye uğrayarak sıkıntıya düştü ve maalesef on binlerce şehit verdik. Fakat biz Müslüman Türk Milleti olarak şunu hiçbir zaman unutmadık; hep birlikte yürüdüğümüz yollarda her zaman başarı sağladık. İşte bu vatanın evlatları canlarını verdiler, kanlarını verdiler, mallarından vazgeçtiler, ailelerinden vazgeçtiler, bu güzel vatanı bizlere bıraktılar. Buradan Herkese sesleniyorum; tüm gençlerimize Sarıkamış’ı, Kut-ül Amare’yi, Çanakkale’yi, Galiçya’yı, Filistin cephesini ve bütün cephelerde şehit olmuş dedelerimizi hatırlatalım ve gösterelim” dedi.






 

Konuşmanın ardından 13 kilometre boyunca süren saygı yürüyüşü gerçekleştirildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş