Bakanlıktan bayan çiftçilere destek

2017 yılı içerisinde Genç Çiftçi Desteklemeleri kapsamında hayvancılık alanında destek alan girişimcilerin tamamının bayan olduğunu ifade eden İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren, bunun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının projelerde ve desteklemelerde bayanlara özel olarak ayrıcalık tanıdığının bir göstergesi olduğunu belirtti.

Yayınlama: 03.01.2018
774
A+
A-

DESTEKLEMELER TESLİM EDİLDİ

Büyükbaş hayvanları geçtiğimiz Pazar günü üreticilere teslim ettiklerini belirten İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren, “2017 yılı Genç Çiftçi Desteklemeleri kapsamında hibe almaya hak kazanan 7 genç çiftçiye, 6 adet düve teslim edildi. Bu 7 çiftçimizin tamamı bayan olup, Bakanlığımız tarafından damızlık düveler verildi. Yapılan dağıtımlar esnasında veteriner arkadaşlarımızda vardı. Hayvanlarımız gayet güzel, üretime katkı sağlayacak sağlıklı hayvanlar. İnşallah bayanlarımıza üretim anlamında fayda sağlayacaktır. Son zamanlarda hayvancılıkla ilgili medyada çok fazla haber çıkıyor. Hayvan sayısının azalması veya tüketimin çoğalmasıyla ilgili. Bakanlığımız bu konuda sürekli çalışma halinde. Hayvan üretiminin arttırılmasıyla ilgili Genç Çiftçi Desteklemeleri de bu çalışmalarından birisi. Bakanlığımız bunun yanında projelerde ve desteklemelerde bayanlara özel olarak ayrıcalık tanımakta. Hayvancılık anlamında yapılan bu hibede, Genç Çiftçi Desteklemelerinde Bakanlığımızın bu görüşünü ortaya koyuyor. İnşallah üreticilerimiz yapılan bu hibeyle güzel bir üretim gerçekleştirirler” dedi.

 






300 BİN LİRA DESTEK VERİLDİ

Ekren, “2017 yılı desteklemelerinde 2 kişiye küçükbaş desteği de sağlandı. Koyunlarını teslim ettik. Yine bu iki üreticimizde bayandı. Ayrıca yine bir bayan üreticimize 5 adet manda teslim etmiştik. Tamamı ilçemizde 10 kişiye hayvancılıkla ilgili destek sağlanmış oldu. Bu sayede ilçemize 47 büyükbaş ve 74 küçükbaş hayvan girişi sağlandı. Eminim bayanlarımız hayvanların beslenmesini sağlayıp, ilçemizde ki hayvancılıkla ilgili gelişime katkı sağlayacaklardır” şeklinde konuştu.

 

Ekren, ayrıca Bakanlık tarafından İnegöl’de 2016 yılında hayvancılık alanında üreticilere 2,5 milyon lira, 2017 yılında ise yaklaşık 3 milyon lira desteklemeler verildiğini sözlerine ekledi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş