BAŞIBOŞ KöPEKLER KAZAYA SEBEP OLDU

Bursa-Ankara karayolu üzerinde meydana gelen kazada köpeğe çarpmak istemeyen sürücü direksiyon hâkimiyetini kaybederek takla attı. Kazada 1 kişi yaralandı.

Yayınlama: 05.08.2019
720
A+
A-

Edinilen bilgilere göre kaza Bursa-Ankara karayolu Özdilek Köprülü Kavşak mevkiinde meydana geldi. Bursa istikametinden Eskişehir istikametine seyir halinde olan sürücü K.A. yönetimindeki 16 AB 850 plakalı araç yoldan karşıya geçen köpek sürüsüne çarpmamak için manevra yapınca hâkimiyetini kaybederek takla attı. Takla atan araç yol kenarında bulunan bariyerlere çarparak durdu.

 

Kazada araç sürücüsü hafif şekilde yaralandı. Yaralı şahsı bölgedeki vatandaşlar kendi imkânlarıyla araçtan çıkardıktan sonra 112 ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, yaralıyı alarak İnegöl Devlet hastanesi Acil Servis Bölümün’e götürerek tedavi altına aldılar.






 

Polis olayla alakalı tahkikatı devam ettiriyor. 

 

MECLİSTE GÜNDEME GELMİŞTİ

Özellikle yaz aylarında civar il ve ilçelerden getirilerek başıboş bırakılan köpekler, sürüler halinde dolaşarak trafiği tehlikeye sokuyor. Köpekler, Bursa-Ankara yolunda dolaşarak sürücülere zor anlar yaşatıyor. Sürücüler sokak köpeklerine çarpmamak için sağa-sola direksiyon kırmak zorunda kalıyor.

 

Başıboş dolaşan köpeklerin aniden yola çıkmalarından tedirgin oldukları belirten sürücüler, “Böyle gelişi güzel salınan köpekler nedeniyle birçok kaza oluyor. Karayolu üzerinde görülen başıboş köpekler trafiği tehlikeye düşürüyor. Bu tür hayvanların karayoluna çıkmaması için yetkililerin gerekli önlemleri almasını gerekiyor” dediler.

 

Bu konu geçtiğimiz günlerde yapılan İnegöl Belediyesi Meclisi’nde de gündeme getirilmişti. Atlar ve benzerleriyle ilgili yaşanan sorunlarla ilgili kesin bir çözüm bulunması konusu da takrir maddesi olarak masaya yatırıldı. Özellikle Kozluca yolu ve civarında, mahalle aralarında atların ve köpeklerin kazalara sebebiyet verdiği, ayrıca sokak köpeklerinin çocuklara ve vatandaşlara saldırdığı dikkate alınarak konunun çevre komisyonu tarafından çalışılması oy birliği ile kabul edildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş