BEKLENTİMİZ FİYATLARIN DAHADA DÜŞMESİDİR

Son yıllarda artan inşaat demiri fiyatları Türkiye genelinde olduğu gibi İnegöl’de de konut fiyatlarının artmasına neden olmuştu. Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte demir fiyatlarının düştüğü belirterek açıklamalarda bulunan bir İnşaat Malzemesi firmasının sahibi Mahmut Demirtaş , ” Şuanda fiyatlar anormal durumdan normale doğru geçiyor. Şuanda fiyatlar 2.40 seviyelerinden, 2.25 seviyelerine düştü. Bizim beklentimiz bu fiyatların daha da düşmesidir” dedi.

Yayınlama: 05.10.2017
1.679
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnşaat Malzeme Firması sahibi Mahmut Demirtaş

“Havalarında soğuması ile birlikte, hem inşaat piyasasında iş yapma oranı biraz azaldı. Bununla beraber, demir piyasalarında, iç piyasada mal bollaştı. Bununla birlikte ihracat fazla olmadığı için piyasa olarak gerilemeye başladı. Şuanda fiyatlar anormal durumdan normale doğru geçiyor. Şuanda fiyatlar 2.40 seviyelerinden, 2.25 seviyelerine düştü. Bizim beklentimiz bu fiyatların daha da düşmesidir.  Geçen yılki rakamlar 1.40’lı rakamlardaydı, yaklaşık %80 zam gelmişti.  Dünya piyasaları ile birlikte, artık dünya ile entegre olduğumuz için, diğer ülkelerdeki demir fiyatları ile Türkiye fiyatları aynı gidiyor. Dünya’daki diğer ülkelere göre Türkiye’nin fiyatları arasında eskiden çok büyük fark vardı. Eskiden diğer ülkeler, Türkiye’ye göre çok yüksek fiyatlara demir ticareti yapıyordu.  Artık Türkiye ile Dünya aynı fiyatta gidiyor. Türkiye, Dünya demir rezervinin hemen hemen %30’una sahip. Türkiye demir üretiminde söz sahibidir.  Türkiye’nin ilk 6 ayda ihracat rekoru kırmasının sebebi demirdir” şeklinde konuştu.

 






 

Konut fiyatlarına da değinen Demirtaş , “İnşaat maliyetleri eskiden m2’si 1 ila 1.40’tı. Şuanda 2 ila 2.50 arasında dolaşıyor. Malzeme fiyatları arttıkça onlarda artış gösteriyor” dedi. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş