Beylik Hanı’nda ‘Bereketli Cuma Günleri’ başladı

Müslümanların bayramı olarak adlandırılan Cuma gününü aşağılayıcı şekilde başlatılan Kara Cuma kampanyalarına, İnegöl’de kısa bir süre önce hizmete giren ve tamamı kadın işletmecilerden oluşan Beylik Hanı esnafı ‘Bereketli Cuma’ kampanyası ile karşılık verdi. Belediye Başkanı Alper Taban ile AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç han esnafını ziyaret ederek hem destek oldu hem de hayırlı işler dileklerini iletti.

Yayınlama: 17.02.2018
973
A+
A-

İnegöl’de çıkan yangın sonucu küle dönen ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek kısa bir süre önce yeniden faaliyete başlatan Beylik Hanı (Cafer Paşa Hanı), batılı ülkelerin Müslümanların bayramı olan Cuma gününü aşağılayıcı şekilde başlattıkları Kara Cuma kampanyalarına tepki amacıyla yeni bir projeye başladı. Tamamı kadın esnaflardan oluşan Beylik Hanında, ‘Bereketli Cuma İndirim Günleri’ dün başladı.

 

BEREKETLİ CUMA’DA YÜZDE 50’YE VARAN İNDİRİMLER






Dinimizin önemli günlerinden olan Cuma gününün önemine dikkat çekmek isteyen kadın işletmecilerin başlattığı kampanya; her ayın 3’üncü Cuma günü gerçekleştirilecek ve tüm han esnafı dün yüzde 50’ye varan indirimler yaparak ‘Bereketli Cuma İndirim Günleri’yle ilçe halkına ucuz alışveriş imkanı sunacak.

 

BAŞKAN TABAN’DAN BEREKETLİ CUMA’YA DESTEK

Dün dualarla duyurusu yapılan Bereketli Cuma İndirim Günlerine Belediye Başkanı Alper Taban’da destek verdi. AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şükrü Köse, AK Parti Bursa İl Başkan Vekili Bülent Temelli, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve yönetim kurulu üyeleri ile AK Parti İnegöl Kadın Kolları Başkanı Esra Leblebici ve yönetim kurulu üyeleri de Başkan Taban ile birlikte Beylik Hanını ziyaret ederek esnafa hayırlı işler dileklerini iletip kampanyaya destek verdi.

 

Her gün dualarla işyerlerini açan 36 işyeri sahibi kadın esnaf, “Bereketli Cuma İndirim Günleri” kampanyasına da dualarla başladı. Cuma namazı öncesinde İshakpaşa Cami imamı Mehmet Nuri Memiş tarafından yapılan duanın ardından Bereketli Cuma İndirim Günlerinin startı verildi.

 

KARA CUMA’YA TEPKİ OLARAK “BEREKETLİ CUMA”

Dualar öncesi Cafer Paşa Beylik Hanı Hanımlar Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı Nurcan Yucar kısa bir konuşma yaptı. Yucar; “Ne yazık ki dünyada Cuma’yı kara Cuma diye lekeleyip indirim günleri yapan insanlar var. Biz han esnafı olarak bu konuya çok üzüldük. Yönetim kuruluyla yaptığımız istişare sonucu han esnafıyla da görüştük. Beraberinde yaptıkları bu uygulamaya ‘Bereketli Cuma’ adı altında her ayın 3’üncü Cuma’sını indirim günleri yaptık. Bunu devam ettireceğiz. Sizlerin de gelip bizlere katkı vermesini önemsiyoruz. Türkiye’de bir ilk olacak. Hanımlar Çarşısı var ama bir hanın tamamını bayanların çalıştırdığı bir hanı ilk defa biz gerçekleştiriyoruz ve hanımlar çarşısı olarak bir han ilk defa böyle bir faaliyette bulunuyor” dedi.

 

BEREKETLİ CUMA’YA DESTEK İÇİN BURADAYIZ

Belediye Başkanı Alper Taban ise yapılan uygulama ile çok büyük bir farkındalık oluşturulduğunu dile getirdi. Cuma gününün Müslümanların günü olduğunu ve bereketli bir gün olduğunu kaydeden Taban; “Burası tarihi bir han, bu han içerisinde 36 tane hanımefendi bir araya geldi ve burada çok kaliteli işler yapmaya çalışıyorlar. Burası Allah’ın izni ile çok daha iyi günlerde, güzel günlerde güzel yerlere gelecek. Böyle bir örnek yok… Bugün burada çok değerli misafirlerimizle beraber size destek verip buna dikkat çekmeye çalışıyoruz. Kara Cuma diyorlar, leke çalmaya çalışıyorlar. Cuma Müslümanların günüdür ve bereketlidir. Cuma günü bizim için çok özeldir. Sizleri canı gönülden tebrik ediyorum. Burada çok daha güzel, cıvıl cıvıl günler görmek istiyoruz. Tüm ilçe halkımızı ve burayı merak eden herkesi hana davet ediyorum” diye konuştu.

 

BU BİR MESAJDIR

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şükrü Köse, Beylik Hanı yönetim kurulu ve buradaki bayan esnafı tebrik ederek başladığı konuşmasında; “Esasen bizim kadim medeniyetimizde mevcut olan, tabi ki rabbimizin yarattığı her gün güzel. Ancak haftanın 7 günü içerisindeki Cuma gününün farklı bir özelliği ve güzelliği olduğunu, adeta bizim haftalık bayramımız olduğunu bilen kadim bir medeniyetin mensuplarıyız. Bizim tarihi zenginliğimiz bunu ifade ediyor. Maalesef üzülerek izliyoruz, bu mübarek Cuma gününü birileri Kara Cuma diye ifade ediyor. Hiç kimse kusura bakmasın böyle bir Cumayı kimse lekeleyemez. Bu farkındalığı oluşturma adına da burada kadın esnaflarımızın oluşturduğu Bereketli Cuma günleri için ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Rabbim Cumamızı mübarek eylesin. Bu bir mesajdır. Beylik Hanı esnafımızı da biraz daha bereketlendirmeleri adına, bu Bereketli Cuma indirimlerinden faydalanmak adına tüm vatandaşlarımızı da buraya davet ediyoruz” dedi.

 

“KADINLAR KÜÇÜK DESTEKLERLE BÜYÜK ÇALIŞMALARA İMZA ATABİLİYOR”

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç de tarihi bir handa tarihi geleneğimiz olan ahiliğin yaşatıldığına dikkat çekerek; “Hanın dualarla açılması ve sizin dayanışmanız köklü medeniyetimizin çok güzel bir örneğidir. AK Parti hükümeti olarak her daim kadın esnafımızın ve girişimcilerimizin artmasından yanayız. Kadın istihdamının gelişimi için önemli çalışmalara imza atıyoruz. Kadına en ufak bir destek verdiğinizde o ufacık destekle çok büyük çalışmalara imza atabiliyor. Her kadın esnafımızı ayrı ayrı tebrik ediyor, bereketli Cumalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından dualar okunarak ‘Bereketli Cumalar’ temennisinde bulunuldu. Protokol üyeleri tüm esnafları gezip bazı işyerlerinden alışveriş yaptı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş