“BİR AĞAÇ, BİN DEĞER” AHŞAP YAKMA SERGİSİ

Bugün; Birçok kültür etkinliğinin merkezi konumuna gelen Kent Müzemizde İnesmek öğretmenlerimizden Hülya Şimşek ve kursiyerlerinin büyük emekler ile hazırlamış olduğu hünerli ellerin bir yansıması olan ‘Bir Ağaç, Bin Değer’ adlı Ahşap Yakma Sergisinin açılışını yapmak üzere bir araya geldik.

Yayınlama: 28.03.2018
1.221
A+
A-

İnegöl Kent Müzesi, Türkiye’nin ilk ilçe kent müzesi unvanıyla, İnegöl Mobilya ve Ağaç Sanayi Müzesi de Türkiye’de sektöründe ilk olmasıyla yoluna devam etmekte. Bu eşsiz yapıları kurmak ve kentimize kazandırmak; İnegöl halkının bizlere göstermiş oldukları destekle nasip olmuştur.

 

YAŞADIĞIMIZ YERİ TANIYALIM






Geçmişin izlerinin bugüne taşındığı ve geleceğe yansıdığı bu eşsiz müzelerimizi ÇOCUKLARIMIZA GEZDİRMEYİ LÜTFEN KENDİMİZE BİR VAZİFE OLARAK GÖRELİM. Dışarıdan misafirlerimiz geldiğinde ilk olarak bu güzelim mekana getiriyoruz. Müzelerimizde İnegöl’ün geçmişinde kısa bir yolculuğa çıkarken, müzelerimiz İnegöl’ün tarihi, kültürel, sosyo-ekonomik hayatı, idari, eğitim, turizm ve spor hayatından kesitler sunuyor bizlere.

 

  • Tarihini Yaşatarak Koruyan Bir Belediyeyiz.

 

SERGİLERİN MERKEZİ;İNEGÖL KENT MÜZESİ

İnegöl Kent Müzemiz; birçok kültür etkinliğinin merkezi haline gelerek, İnegöl’de açılan sergilerin merkezi konumuna gelmiştir. Bugün de İnesmek El Sanatları Öğretmeni Hülya Şimşek ve 17 Kursiyerinin el emeği, göz nuru ürünlerden oluşan ‘Bir Ağaç, Bin Değer’ adlı Ahşap Yakma Sergisinin açılışı için bu güzel mekandayız.

 

  • KADININ ZARAFETİ HAYATIMIZI GÜZELLEŞTİRİYOR.
  • İNEGÖL BELEDİYESİ OLARAK KADIN GİRİŞİMCİLERİ DESTEKLİYORUZ.

 

İNESMEK

El sanatlarından bilişim teknolojisine, yabancı dil eğitimlerinden kişisel gelişime, meslek eğitimlerinden sanat ve tasarım kurslarına kadar pek çok alanda eğitim verilmekte. İnesmek kurslarımız sayesinde kadınlarımız sosyal ve ekonomik hayata daha fazla katılım sağlamaktadır.

 

İNESMEK; 6 yılda 17789 kişiye eğitim verirken, bu yıl 38 usta öğretici ile 56 farklı branşta 108 grupla 2328 kursiyere eğitim veriyoruz.

 

İNESMEK kurulduğu günden bu yana pek çok insan için umut olmuş, pek çok insanın da hayalini gerçekleştirmiştir. İNESMEK BİR OKUL ÖZELLİĞİNE SAHİP

 

 

İNESMEK SERGİLERİ DEVAM EDİYOR

2018 yılı içerisinde ilk olarak ‘Asrın Gölgesinde İnegöl’ adlı Resim Sergisini(07-16 Şubat) izlenime açarken, daha sonra sırasıyla ‘Geçmişten Geleceğe Dantelin Yolculuğu’ adlı sergimiz(21 Şubat -02 Mart) ile ‘Küçük Objeler Büyük Hayaller’ adlı sergimizin(08-15 Mart) açılışını gerçekleştirmiştik.

 

95.SERGİMİZ

Bugünde İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İNESMEK) El Sanatları Öğretmeni Hülya Şimşek ve kursiyerlerinin, Ahşap malzemeyi Ağaç yakma makinesi ile desenleyerek büyük emekler ile hazırlamış oldukları bu sergi kent müzesinde gerçekleştirilen 95.sergi.

 

  • Hülya ŞİMŞEK hocamızın, Küçük Objeler Büyük Hayaller’ adlı sergimizin oluşturulmasında da büyük emekleri olmuştu.

 

SERGİDE 80 PARÇA ESER MEVCUT

Sergimizde; 280 saatlik Ahşap Yakma Tekniği(pyrogravure) modülünde çalışmaya uygun hale getirilmiş ahşap bir zemin(kavak, ıhlamur, dut, mdf ve su kabakları) üzerine kızgın metal kalem ve muhtelif özellikteki uçlarla desen, motif, gravür, dekoratif yazı ve resimlerin tonlamalı olarak tek renk metodu kullanılarak ahşap yanığı tonları ‘Sepya-Beyaz’ ve bazı çalışmalarda renklendirilerek oluşturdukları 80 parça eser yer almaktadır.

 

3 NİSAN TARİHİNE KADAR AÇIK KALACAK

Bir Ağaç, Bin Değer’ adlı Ahşap Yakma Sergimiz 28 Mart-03 Nisan tarihleri arasında İnegöl Kent Müzesi Serdar Rubacı sergi salonunda ziyarete açık kalacak.

 

Bir sonraki sergimiz ise 5-15 Nisan tarihleri arasında açmayı düşündüğümüz Tiyatrocu/Şair/Yazar/Nakkaş Rüstem Ahmet GÖZÜBÜYÜK’ÜN Ahşap Yontu ve Hat/Naht sanatı kişisel el sanatları sergisi olacaktır.

 

Son olarak bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz bu özel ve anlamlı serginin oluşturulmasında büyük özveride bulunan Hülya ŞİMŞEK hocamıza ve kursiyerlerine huzurlarınızda teşekkürlerimi sunar, hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş