BİR KAVANOZ BAL KARŞILIĞI ALDILAR YENİ HALİNİ GÖREN HERKES ÇOK ŞAŞIRIYOR

Klasik araç toplamak için aylarca uğraşan sağlık personelleri, 4 araç satın alarak, alınan araçların parçalarından 1 araç topladı. 8 ay içerisinde restorasyon işlemi tamamlanırken, toplanan araç Bursa’da ilgi odağı oldu.

Yayınlama: 07.05.2019
1.010
A+
A-

Özel bir hastanede çalışan sağlık personellerinin klasik araç restorasyon hikayesini Anadolu Ajansı ortaya çıkardı. Bursa, İzmir ve Niğde´de alınan 3´ü özel otomobil ve bir de pikap olmak üzere 4 aracın parçaları ile bir araç topladılar.

 

 

Moskovich marka otomobilin restorasyonunu gerçekleştiren Sağlık personellerinden Enes Çetinkaya (20), hikayesini şu ifadelerle anlattı: “Normalde ilk olarak bu arabanın adını sanını bilmezdim. 2017 Yılında staj yaptığım bir hastanede Ayhan Kısacık abi ile tanıştım. O dedi ki bende bir Moskovich var. Ben bunu toplayacağım dedi. Bende de eskiden gelen bir araba hastalığı var. Ben de beraber toplamayı teklif ettim. İnegöl´den bir araba buldu  ve aldı Ayhan abi. O arabaya toplanmaz dedikleri için biz bir tane daha araba bulduk İzmir´de. 2 ay sonra elimizdeki Moskovich´in jantlarını ve buji kablolarını söktük. 2 Tane de yanımıza alet çantası alıp İzmir´e gittik.  5 yıldır çalışmayan arabayı çalıştırdık. Öyle bir şey yaptık ki arabanın cam suyu olan yerine benzin koyup, karbüratöre verdik. 5 Yıl marş basılmamış arabayı çalıştırdık. Daha sonra arabanın baskı balatası birbirine yapıştığını fark ettik.






/resimler/2019-5/7/1501083640411.jpg

Bu şekilde Bursa´ya dönemezdik. Sahibinden 1 hafta ilgilenmesi istedik arabayla. İzmir´de yapılacak ama bir hafta sonra biz gelip alacağız dedik ama araç sahibi kabul etmedi. Böyle olunca bizler de vazgeçtik. İzmir´den Bursa´ya dönerken bir sigortacının önünde yeşil bir Moskovich gördük. Dedik ki bari bunun sahibini bulalım satıyorsa alalım. Çünkü elimiz boş gelmek istemedik. Girdik sigortacıya ve arabasına talip olduğumuzu ifade ettik ama o da arabasını yeni toplattığını ifade etti. Sonra yeni sigortası yapılan bir Moskovich olduğunu, sahibinin arabasını satmak istediği söyledi bize sigortacı. Daha sonra o yaşlı adamın numarasını bulduk ve aradık. Yaşı adamın arabasının yanın gittik, kapora bırakıp daha sonra bir hafta sonra geleceğimizi ifade edip, İzmir´den ayrıldık. Bir sonraki hafta İzmir´e gittik. Arabayı alıp İnegöl´e geldik. Sonra bu arabayı yapmaya başladık.

/resimler/2019-5/7/1501455987153.jpg

Bütün kapı çıtalarını, torpidoyu, döşemesini, kısacası her şeyini baştan aşağı yeniledik. Arabanın orijinal direksiyonu bizim hoşumuza gitmedi. Niğde´den biri bize bir fotoğraf gönderdi. Bizim arabanın bir pikabı olduğunu söylediler. Fotoğrafı görünce direksiyon ve torpidosunu çok beğendik. Arabanın sahibini bulduk ve direksiyonunu bize satmasını istedik. Araç sahibi de direksiyonu çıkarıp bize satamayacağını ifade ettik. Aracın satılık olup olmadığını sorduk. O da bize aracın satılık olduğunu ifade etti. Biz de bir direksiyon için Niğde´ye gidip aracı alıp geldik. Araçtan direksiyonu söküp bu araca yerleştirdik. Yaklaşık 8 aylık restorasyon süreci oldu bu arabanın. Aklınıza gelebilecek her yerini ellerimizle yaptık. Bu nedenle bu aracın bir fiyatı yok. Belki bir gün satacağız ama şuanda vereceğim fiyat çok yüksek olur. Çünkü alın terimiz var”

 /resimler/2019-5/7/1502120204001.jpg

Aracın toplanmasında büyük emeği olan bir diğer sağlık personeli Ayhan Kısacık (30) ise,”İnsanlardan uzak durup nesnelerle ilgilenmek istedim. Bu nedenle de bir araç toplama fikri aklıma geldi. Bir tane Moskovich araç bulduk Bursa´dan. O arabayı bir şişe bal ve bir takım sehpa karşılığında aldık. Bu aracı da iple çekerek İnegöl´e getirdik. Daha sonra bir ormancı abiden de Moskovich aldık. Elimizde 2 tane Moskovich oldu. Bu iki aracı da sanayiye götürdük ama araç toplanmaz dediler. Daha sonra Enes kardeşim ile beraber bu aracı toplamak istedik. Enes kardeşimin de dediği gibi bir direksiyon için bile araç satın aldık. 8 ay boyunca arabanın iç ve dışını ellerimiz ile restore ettik. Güzel bir araç meydana geldi” dedi.

/resimler/2019-5/7/1502409892197.jpg



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş