BOĞAZKÖY BARAJI İÇLER ACISI

Devlet Su İşleri tarafından geçtiğimiz yıllarda yapılan ve Yenişehir Ovasını sulayan Boğazköy Barajı’nın çevresi adeta çöplüğe döndü. Barajın çevresinde bulunan çöp ve çeşitli maddeler barajda balık ölümlerine neden oluyor.

Yayınlama: 07.06.2017
1.164
A+
A-

ÇÖPLÜĞE ÇEVRİLDİ

Bilinçsizce piknik yapan, çevresinde doğal gezi yapan, balık tutan yada manzara izlemek için duran bir çok vatandaşın attığı atık maddeler, plastik şişeler ve gıda ambalajları Boğazköy Barajını çöplü çevirirdi.

 






 BALIKLAR ÖLÜYOR

Çeşitli nedenlerden dolayı çevresi ve içi çöplüğe dönen ve çevreye kötü kokular yayan Boğazköy Barajının kıyısına vuran ölü balıklar görenleri korkutuyor.

 

İnegöl’de bulunan doğa ve çevreciler sosyal medya hesaplarından Boğazköy Barajı’nın durumuna tepki gösterdi. Çevreciler, “Yenişehir tarafından gelirken arabadan baraja salladığınız bir pet şişenin hesabını yüzlerce hayvanın katili olarak vereceksiniz hatırlatayım istedim.

 

Baraj adeta bilinçsiz ve duyarsız vatandaşlarca kirletildiğini söyleyen bazı çevreciler ise, ”Adeta çöplüğe dönmüş. Üstüne üstlük balık ölümleri de yaşanıyor. Ölüm balıklar kıyıya vurmuş. Bu konuda yetkilileri göreve davet ediyoruz. Vatandaşların da daha da duyarlı olmasını bekliyoruz” ifadelerini kullanarak tepkilerini gösterdiler.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş