iNEGöL’DEKi ARAÇ SAYISI

Her geçen gün trafikteki tescilli araç sayısının arttığı İnegöl’de, geçtiğimiz yıl araç sayısı 67 bin civarındayken, 2019 itibari ile bu rakam ortama 69 bine ulaştı.

Yayınlama: 08.04.2019
2.245
A+
A-

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2018 yılı Aralık ayı motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıkladı. Buna göre; Aralık ayı sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı toplam 22 milyon 865 bin 921 adet taşıtın yüzde 54,2’sini otomobil, yüzde 16,4’ünü kamyonet, yüzde 14’ünü motosiklet, yüzde 8,3’ünü traktör, yüzde 3,7’sini kamyon, yüzde 2,1’ini minibüs, yüzde 1’ini otobüs, yüzde 0,3’ünü ise özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.

 

İlçemiz İnegöl’de ise araç sayısı her yıl ortalama olarak 2 bin artmakta. Geçtiğimiz yıl İnegöl’de tescilli araç sayısı 67 bin civarındayken, 2019 yılı itibari ile araç sayısı 69 bin civarına çıktı.






 

ARAÇ VE NÜFUS SÜREKLİ ARTIYOR

İlçemizde araç sayısı ile nüfus artışı sürekli artış gösterirken, vatandaşların halk otobüslerini kullanmak yerine sürekli kendi araçlarını kullanmak istemeleri ve İnegöl’ün kapasitesinin normalin üstünde trafik akışını kaldıramaması nedeni ile trafikte yoğunluk meydana geliyor.

 

ATATÜRK BULVARI ÇİFT YÖN OLACAK MI?

Araç yoğunluğunun en fazla olduğu ana arter yollardan biri olan Atatürk Bulvarı’nın, yoğunluğu daha aza indirmek için çift yön olabileceği konuşulmuştu. 2019 Yılında İnegöl altyapısının sil baştan yenilenecek olması nedeni ile şimdilik Atatürk Bulvarı’nın çift yön olması da rafa kalkmış oldu.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş