BOĞAZOVA’DA NELER OLUYOR?

İnegöl’ün kırsa noktalarının doğa güzelliğine sahip bölgesi olan Boğazova’da devlete ait mera alanlarına yapılan kaçak yapılar tepkilere nede oluyor. İddiaya göre devlet hazinesinde olan bazı bölgeler, kimliği belirsiz kişiler tarafından çevrilerek farklı kişilere satışını da yapıyor. Öte yandan sadece İnegöl değil, İnegöl dışından bazı kişilerin de ormanlık alanlara kaçak ev yaptığı öğrenildi.

Yayınlama: 10.09.2021
2.551
A+
A-

İnegöl’e 21 kilometre uzaklıkta olan Çayyaka Mahallesi’ne bağlı Boğazova Yaylası, Karadeniz Bölgesi’nde yaylaları aratmayan doğal güzelleri ile vatandaşların sıklıkla gittiği bölgeler arasında yer alıyor.

 

Ünü İnegöl sınırları dışına kadar çıkan Boğazova Yaylası, ilçe dışından gelen birçok vatandaşı da ağırlıyor. Doğal güzellikleri ile nam salan Boğazova, şimdilerde ise kaçak yapıların bölgesi oldu. Ortaya atılan iddialar ise tepkilere neden oluyor.






 

BOĞAZOVADA NELER OLUYOR?

Ortaya atılan iddiaların başında ise, devlet hazinesine ait mera alanlarının kimliği belirsiz kişiler tarafından, farklı kişilere satışının yapılması.

 

Öte yandan ormanlık alan içinde yapımı süren kaçak inşaatlarda devam ediyor. İnegöl Belediyesi tarafından takibatı yapılan kaçak yapılarla ilgili cezai işlemler de uygulanıyor. Cezai işlemlere rağmen kaçak yapılar yükselmeye devam ediyor.

 

‘HUZUR’ MODELİNİ BEKLİYORLAR

Öte yandan Boğazova’ya yapılan kaçak yapı sahiplerinin, geçtiğimiz yıllarda Huzur Mahallesi’nde yaşanan gelişmeleri örnek alarak kaçak yapı çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi. Geçtiğimiz yıllarda Huzur Mahallesi’nin hemen hemen tamamı kaçak yapılardan oluşurken, İnegöl Belediyesi’nin girişimleri ile imar affı ile kaçak yapıların tamamı resmileştirilmişti. Boğazova’daki kaçak yapıların sahipleri de mera alanlarına yapılan evleri için,  ‘İmar affı ile halledilir’ görüşü ile inşaatlarını sürdürüyor.

 

Konuya ilişkin ismini vermeden açıklamalarda bulunan bir vatandaş, şu ifadeleri kullandı:

 

“Biliyorsunuz Boğazova İnegöl’ün en güzel yerlerinden bir tanesi. Bizlerde buraya sahip çıkmak zorundayız. Adamlar geliyor devlet hazinesine bağlı ormanlık alanlara evler yapıyorlar. Hatta bazı evleri görmek zor. O noktalara yapıyorlar ki kimse görmesin diye. Bunun önüne geçilmesi lazım. Adam zengin, bir şeyi takmıyor gelip kaçak ev yapıyor. Yani bu arazi devlet arazisi. Bunda tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Sadece kaçak yapı olsa iyi. Bir de bazılarının Boğazova’da kafasına göre mera alanını çevirip, başka insanlara sattığı da konuşuluyor. Hani kurum, kuruluş ilgileniyor ben bilmiyorum. Ama bunun önüne geçmezsek güzel yeri kaybederiz”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş