BöYLE CAMi DERNEĞi GöRüLMEDi HER SENE FARKLI PROGRAM

İnegöl Çinili Camii Derneği, daha önce, Çanakkale ve Edirne’yi ziyaret ederek, buradaki manevi havayı teneffüs etmişti. Edirne ve Çanakkale ziyaretinin ardından Umre etkinliği gerçekleştirerek bu alanda İnegöl’de ilk cami derneği olan Çinili Cami Derneği, geçtiğimiz gün farklı bir etkinliğe daha imza attı. Derneğin yaptığı etkinlik ile çok sayıdaki vatandaş İstanbul’daki cami ve türbeleri gezip, boğazda iftar yaptı.

Yayınlama: 19.06.2017
502
A+
A-

 

İnegöl’de yaptığı etkinlikler ile adından söz ettiren İnegöl Çinili Cami Derneği, etkinliklerine ara vermeden devam ediyor. Cami derneği olarak İnegöl’deki bir çok etkinliğe imzasını atarak bu alanda en aktif dernek olan Çinili Camii Derneği’nin düzenlediği son etkinlikte çok sayıdaki vatandaş İstanbul’daki cami ve türbeleri gezip, boğazda iftar yaptı.

 






MANEVİ YERLER ZİYARET EDİLDİ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çinili Camii Derneği Başkanı İbrahim Ekin, “Çinili Camii Derneği olarak hazırlamış olduğumuz etkinlik sabah Çinili Camii’nin önünden hareket ederek başladı. Daha sonra Öğlen namazına doğru Aziz Mahmud Hüdayi Hazretlerinin türbesini ziyaret ettik. Aziz Mahmud Hüdayi Hazretlerinin hayatını rehberimizden dinledikten sonra, Hırka-i Şerif ziyaretine doğru hareket ettik. Hırka-ı Şerif gerçekten güzel bir manevi atmosfer vardı. Bu atmosferi ben bütün Müslüman kardeşlerimin tatmasını isterim. Bu sene yeni bir oluşum başlatılmış ve Hırka-i Şerif’in yanı başına, Kutsal Emanetler ziyaret yeri açılmış. Sakal-ı Şerif, Peygamber Efendimizin ayak izi ziyaretlerini gerçekleştirdik” dedi.

 

TÜM İNEGÖLLÜLER BURALARI GÖRMELİ

İnegöllülerin böyle gezilere katılması gerektiğini ifade eden Ekin, “Ziyaretlerin ardından Merkez Efendi ve 1453 Panorama ziyaretini gerçekleştirdik. Panorama ziyaretinin ardından ikindi namazını eda ettik. Daha sonra ise Oruç Baba ziyaretini gerçekleştirdik. Gerçekleştirmiş olduğumuz ziyaretlerde gerçekten çok keyif aldık. Ben tüm İnegöllü kardeşlerimin bu ziyaretlere katılmasını isterdim ama nasip kısmet tabi bu işler. Gerçekten her İnegöllünün bu yerleri gezmesi o manevi atmosferi soluması gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

BOĞAZ TURU VE BOĞAZDA İFTAR

Boğaz turunun ardından boğazda iftar programı gerçekleştirdiklerini belirten Ekin, “Ziyaretleri tamamladıktan sonra Eminönü’nden gemimize bindik. 2.5 Saat boyunca boğaz turu ve oradaki eski tarihi yapılarımız ziyaret edildi. Gemimizde iftar programımızı gerçekleştirdik. Çok güzel oldu ve katılımcılarımız keyifli anlar yaşadılar” dedi.

 

TERAVİH NAMAZI FATİH CAMİİ’NDE KILINDI

Teravih namazını Fatih Camii’nde eda ettiklerini belirten Ekin, “Boğaz turu ve iftar programının ardından Fatih Camii’nde teravih namazını eda edip, Eyüp Sultan’a doğru hareket edildi. Eyüp Sultan ziyareti sabaha kadar açıktı. Bizlerde Eyüp Sultan Hazretlerini ziyaret ettik. İnsanlarımız orada cami ziyaretinin ardından sahurumuzu yaptık ve sabah namazını eda ettik. Daha sonra da İnegöl’e doğru hareket ettik” ifadelerini kullandı.

 

ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK

Geziye katılanların keyifli anlar geçirdiklerini ve yakınlarını bu geziye davet etmedikleri için pişmanlık duyduklarını belirten Ekin, “Bu geziye katılan arkadaşlarımız, kendi akrabalarını ve tanıdıklarını bu geziye getirmedikleri için çok pişman oldular. Ve bu gezilerin devamı olup olmadığını bize sordular. Bizde dedik ki Hırka-i Şerif ziyareti olmaz ama onun haricinde diğer ziyaretlerimizin olabileceğini söyledik. Çünkü Hırka-i Şerif ziyareti sadece Ramazan Ayı’na özgü bir ziyaret. Bu ziyareti seneye bırakıyoruz dedik. Tabi bu gezimiz sonlandı ama farklı gezi programlarımız yine olacak. Çinili Camii Derneği olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya, toplum olarak kaynaşmaya, birlik ve beraberlik içinde ne gibi güzelliğin olduğunu ortaya çıkarmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş