‘Bu sıkıntılara bigâne kalamayız’

Demokrat Parti’nin istişare toplantısı için İnegöl’e gelen Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Okur, Afganistan’da yaşanan olaylar değinerek, “Bu sıkıntılara bigâne kalamayız. Bize sığınan insanlara gönlümüzü de kapatamayız, kapımızı da kapatamayız. Ancak, bu sıkıntılardan yarına yönelik ikballer arayanlarda kendi ülkesinin insanını sıkıntıya düşürdüklerini anlamaları lazım, tedbiri almaları lazım” dedi.

Yayınlama: 18.08.2021
619
A+
A-

Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Okur, Afganistan’da meydana gelen olaylar ve ülkemize giriş yapan Afganlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Okur, şu ifadeleri kullandı:






 

“İnsanlar sizin gibi düşünmeyebilir. Hatta sizin gibi düşünmenin ötesinde, sizin düşüncesine karşı çıkabilir. İşte o noktada siz, sizin gibi düşünmeyenin yolunu açık tutacaksınız. Bugün dünya ehliyetsiz insanların yönetiminde ve sıkıntıları da hep beraber yaşıyoruz. Afganistan’da yaşanan sıkıntıya bigâne kalamazsınız. Çünkü o sıkıntı gelir sizi vurur. Afganistan’daki sıkıntı, oradaki insanları ürkütenler, o insanları yurt dışına gönderirler. Afganistan’da olan odur. Onun sıkıntısını da biz çekeriz. Suriye’de hadise olur, sıkıntısını biz çekeriz. Irak’ta hadise olur sıkıntısını biz çekeriz. Balkanlarda, Kafkaslarda hadise olur sıkıntısını biz çekeriz, onlarla birlikte üzülürüz. Biz büyük bir inancın, büyük bir fikriyatın, büyük bir milletin temsilcileriyiz. Bu sıkıntılara bigâne kalamayız. Bize sığınan insanlara gönlümüzü de kapatamayız, kapımızı da kapatamayız. Ancak, bu sıkıntılardan yarına yönelik ikballer arayanlarda kendi ülkesinin insanını sıkıntıya düşürdüklerini anlamaları lazım, tedbiri almaları lazım. Afganistan’ı iyi yorumlamak, iyi anlamak, iyi değerlendirmek lazım. Sıkıntı bizim de kucağımızdadır, bizim de kapımızdadır”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş