Bunan adı Annelik…

19 Yaşından beri, hastalıklarla boğuşan çocuğuna annelik yapan, bir geliri olmadığı için yardımseverlerin verdiği destek ile ayakta durabilen 32 yaşındaki Ahıskalı anne Zülifya Aslanova, İnegöl Ahıska Türkleri Dayanışma Derneği yönetimi tarafından yılın annesi seçildi. Vefakar anneye bu nedenle çeşitli hediyeler takdim edildi.

Yayınlama: 11.05.2018
1.003
A+
A-

4 Yıl önce ülkemize gelerek İnegöl’e yerleşen Ahıskalı Anne Zülfiya Aslanova, 11 aylıkken çeşitli rahatsızlık geçirerek yatağa bağlı yaşayan oğluna, 13 yıldır gözü gibi bakıyor. Ahıskalılar Derneği tarafından tespit edilerek çeşitli yardımların yapıldığı anneyi ziyaret eden Ahıskalılar Derneği Yönetimi, anneye çeşitli hediyeler takdim etti.

 

Ziyarette açıklamalarda bulunan İnegöl Ahıska Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Taş, “Anneler günü nedeni ile Ahıskalı ablamızın, ne vefakar anne, ne şefkatli anne olduğunu daha önceki ziyaretlerimizde de biliyorduk. Yıllardır evladını yatağa bağlı olarak, şefkatle, sevgi ile bugüne kadar geldi ve hiç bir zaman buğz ettiğini görmedik. Hep şükrediyor. Çocuğu gülümsediğinde annesinin de gözleri gülümsüyor. Bundan dolayı biz onu yılın annesi olarak ziyaret etmek istedik. Hem çocuğumuza hem de annesine manevi bir anlamında bu ziyareti gerçekleştirildik. Gerçekten annelik böyle; vefakarlık, cefakarlık isteyen bir şey. Şunu biliyoruz ki Peygamber Efendimiz der ki, ‘Cennet, annelerin ayakları altındadır’ İşte böyledir anneler. Her türlü övgüyü, sevgiyi hak ediyor. Ne meşakkatler çektiğini biliyoruz. Dönem dönem destek olmaya gayret ettik. Bu sadece maddi olarak değil. Çünkü ablamızın vatandaşlığı yok ve hastanelerde sorunlar yaşıyor. Bizler de bu konularda da destek olmaya çalışıyoruz. Bu vesile ile annelerimizin anneler gününü kutluyoruz. Böyle anneler insanlığa bir örnektir. Şükretmemize bir örnektir. Rabbim hepimizin şükrümüzü arttırsın. Hayat imtihandır deriz. En büyük imtihan ise insanın evladı ile imtihan olmasıdır. Ne mutlu ki bu ablamıza. Bu imtihanı geçtiğini canı gönülden biliyoruz” dedi.






 

Vefakar Anne Zülfiya Aslanova ise, “Allah hepsinden bin kere razı olsun. Bu kadar destek çıktılar. Kimi destek oldu, kimi dua ettik. O destek ve dualar için ben çok mutluyum. Bu günlere de şükrediyorum. Ne yapalım, bu Allah’ın yazdığı. En önemlisini Cihangir zaten kazandı öbür dünya için. Ben buna eminim. Bu nedenle benim yüzüm gülüyor. Her şey öbür dünyadır. Bu dünya zaten yalan. Allah buradaki ağabeylerimizden razı olsun. Bize destek olan herkesten Allah razı olsun” dedi.

 

“19 yaşımdan beri evladımı sırtımda taşıyordum” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Aslanova, “11 Aylıkken, gezip konuşurken sonra böyle oldu. 2 Senedir makineye bağlı olarak yaşıyor. Ne dışarıya ne de balkona çıkarabiliyorum. Çok şükür gülen bir yüzü var. 13 Yaşındaki evladıma severek bakıyorum. Ben biliyorum ki Allah en güzel gülü koparıp, bana verdi. Tedavisi çok zor. Cihangir dışında iki çocuğumda var. Onların güçlü durması benim de güçlü olmamı sağlıyor” dedi.

 

Aslanova şu ifadelerle konuşmasını sonlandırdı, “Evimin geçimi konusunda yalan söylemeyeceğim. İnsanların yardımı ile ayakta duruyoruz. 2 Senedir sürekli evimdeyim. Daha önce çocuğum yatarken ben tarlaya giderdim, temizlik yapardım. 2 Senedir çocuğun başında durmam gerekiyor”

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş