BÜTÜN ÜRETİCİLER AYAKLANMIŞ DURUMDADI

Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından vatandaşın ucuz et alabilmesi için , Et ve Süt Kurumu vasıtasıyla marketlerde ucuz et satacağını açıklamasının ardından İnegöl Kırmız Et ve Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şaban Çetizli’den açıklama geldi. Çetizli yaptığı açıklamada, “. Önce alt yapının yapılmasını istiyoruz. Bu olacak bir şey değil. Bütün üreticiler ayaklanmış durumdadır” dedi.

Yayınlama: 06.10.2017
710
A+
A-

Et fiyatlarının düşürülmesi için yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan İnegöl Kırmız Et ve Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şaban Çetizli, “Sayın Cumhurbaşkanımızın, tarım bakanımıza talimatlarıyla Türkiye’de Ocak 1’den itibaren kıymanın 23, kuşbaşının 25 liradan yukarı satılmaması açısından ne gerekiyorsa yapın diye talimatları var. Bu güzel bir şey, herkesin bol bol et tüketmesi bizleri sevindirir ancak, bunun bir alt yapısı yapılması lazım. Yıllardan beri birlik başkanı olarak bir yönetici olarak, bir tüketici olarak her türlü konulardan dolayı bakanlığımızı uyardık.   Önce alt yapı lazım.  Ne yapacaksınız, dışarıdan et ve hayvan getireceksin günü kurtaracaksın. Beni paramı başkasına vereceksin. Hasanın parasını başkasına veriyorsunuz,biz buna razı değiliz. Bizim isteğimiz, köylü,besici desteklenmeli. Desteklensin ki dışarıya bakıyor muyuz. Taşıma suyla değirmen dönmez. Ama dere akarsa oraya o değirmen 365 gün döner. Burada sıkıntı şu, benim köylüdeki üreticim bitecek. Bunları ne yapacağız. Orta ve büyük besi bitecek. Bunun yanında küçük kasaplar zaten bitecek. Biz buna üreticiler olarak, kasaplar olarak karşıyız. Önce alt yapının yapılmasını istiyoruz. Bu olacak bir şey değil. Bütün üreticiler ayaklanmış durumdadır. Biz genel merkez olarak, üreticilerimizi tutmaya çalışıyoruz ama zannedersem ki tutamayacağız. Her ilden ayaklanıp Ankara’ya yürüyeceğiz diyorlar.  Biz daha öncede buna tepkimizi göstermiştik. Sayın bakanımızla hemen randevu alıp tekrar görüşeceğiz. Bu karar iyi sonuç vermeyecek. Ne reye giderse gitsin bizde gideceğiz. Bu konuda sıkıntımız büyük. Bizi dışarıya bağlı hale getiremezler. Bizi desteklesinler. Biz 2010’da yetiyorduk kendimize, ne oldu şimdi. Gidişatımızı beğenmiyoruz, hayvancılık politikası yanlış gidiyor. Düzeltilmei lazım aksi takdirde bu iyi sonuç vermeyecek”  dedi.

 

1.40 KURUŞTAN BİZ MEMNUN DEĞİLİZ






Süt ile ilgili açıklamalarda bulunan Çetizli ,”Süt  1.40 kuruşa Ekim 1’den itibaren zamlandı. Mahalle sütçüleri serbest kaldı iyice, onlar 1.5’e süt alıyorlar. Vatandaşta verecek. Bir çuval yem olmuş 50-60 lira. Eksen ekim yok, ilaç pahalı,tohum pahalı. Bunu düşünen yok. Hayvancılık politikası tamamen gözden geçirilmeli. 1.40 kuruştan biz memnun değiliz. Biz 1.40’a veriyoruz, bir bardak çay 1 lira. Bunun hesabını yetkililer yapsın, biz yapmayacağız. Biz anlatamadık onlar hesabını yapıp görsünler” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş