Çanakkale, imanın maddeye karşı zaferidir

İnegöl Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Zengin, Çanakkale Zaferi ile ilgili açıklamalarda bulunarak, “Çanakkale imanın topa, tüfeğe, kısacası maddeye zaferidir” dedi.

Yayınlama: 19.03.2021
300
A+
A-

Konu ile ilgili yazılı basın açıklamasında bulunan Halil İbrahim Zengin, şu ifadeleri kullandı:

 

“106. Yılını millet olarak büyük bir gurur ve heyecanla idrak ettiğimiz Çanakkale Zaferi’nin bütün kahramanlarını ve aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yâd ediyoruz. Çanakkale, Anadolu’daki Türk varlığına ve mukaddes değerlerimize hasım olanlara karşı kahraman ecdadımızın yazdığı şanlı bir destandır. Çanakkale ruhu, milletimizin ecdadından devraldığı bağımsızlık ülküsünü, gelecek nesillere daha güçlü şekilde teslim edeceği kutsal bir değerdir. Çanakkale, bir devrin battığı, Türk’ün yedi düvele kafa tuttuğu, Türk ulusunun küllerinden doğduğu yerdir. Çanakkale, büyük bir inanç, büyük bir vatan aşkı ve özgürlük tutkusunun yazıldığı yerdir. Türk ve dünya tarihine damga vurmuş en önemli olaylar arasında yer alan bu zafer, bir milletin birlik ve beraberlik içinde verdiği şanlı mücadelenin unutulmaz hatırası olması bakımından, insanlık tarihinde eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır. Çanakkale, Seyit Onbaşı’dır, 57. Alay’dır, Nusret Mayın Gemisi’dir, Tokatlı Onbeşli’lerdir, mezun olamayan İstanbul, Galatasaray, Konya Liselileridir. Bir destandır Çanakkale. Cepheye gidenler, dönmeyi asla düşünmediler. Çanakkale imanın topa, tüfeğe, kısacası maddeye zaferidir.






 

Bizler İnegöl Kent Konseyi olarak, mukaddes vatanımızın korunması için canlarını veren şehitlerimizi ve gazilerimizi hiçbir zaman unutmayacak, onların bıraktıkları kutsal mirasa, vatanımıza ve bayrağımıza onurla sahip çıkacağız. 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize vatan kılan tüm şehitlerimizi, kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyor, Ruhları şad, mekânları cennet olsun diyoruz”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş