ÇANAKKALE ŞEHiTLERiMiZ BU PROGRAMDA ANILACAK

Ensar Vakfı ve Ateş Karcaları Gençlik Hareketi Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği program ile Ömer Döngeloğlu’nun da katılımları ile Çanakkale Şehitleri’ni Anma Programı gerçekleştirilecek.

Yayınlama: 13.03.2019
714
A+
A-

Programın tanıtımı için Ensar Vakfı ve Ateş Karcaları Gençlik Hareketi Derneği’nin yöneticileri, düzenlenen kahvaltı programda basın mensupları ile bir araya gelirken, Pazar günü İnegöl Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek programın saat 20.00’da start alacağı açıklandı.

 

Basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ensar Vakfı Başkanı Fatih Bayram, “Ensar Vakfı ve Ateş Karıncaları olarak 1915 Çanakkale Şehitlerini anma programını gerçekleştireceğiz. Allah nasip ederse 17 Mart Pazar günü, akşam saat 20.00’da İnegölspor Stadyumu yanındaki Kapalı Spor Salonu’nda Çanakkale Şehitlerini anma programını icra edeceğiz. Programımız Kur’an-ı Kerim açılışı il beraber, Mehter Marşı ile şiirler ile videolarla ve hocamız Ömer Döngeloğlu ile beraber güzel sunumlarla Şehitlerimizi hatırlayacağız” dedi.






 

Bayram sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: “Peki neden Çanakkale? Anneler-Babalar, Çanakkale bir ülkenin yeniden ayağa kalktığı yerdir. Çanakkale, bu aziz vatanı bizlere bırakan dedelerimizin, annelerimizin, dedelerimizin, şehitlerimizin miras bıraktığı yerdir.  Çanakkale’yi gençlerimize anlatmamız ve hatırlatmamız lazım. Peygamberimizin katılımları ile Şehitlerin yardımı, evliyanın, komutanların ve ümmetin yek vücut olduğu yerin adı; Çanakkale’dir. Et ve kemiğin, demire ve çeliğe galebe çaldığı, küresel emperyalizmin belini kırdığı, haçlı seferlerine kırmızı kart çıkardığımız, dur dediğimiz yerin adıdır Çanakkale. Çanakkale öyle bir yerdir ki, 35 km’yi 40 devlet üzerimize geldi, geçemedi. İstanbul’daki mahyalara hocalarımız aynen şunu yazdı; ‘Çanakkale geçilmez’. Evet bütün dünya Çanakkale’nin geçilmediğini bir ümmetin yek pare bir yerde toplandığı, kan ve kemikten yoğrulmuş bu vatan topraklarının şehit kanı ile sulanarak, bugün al bayrağın gölgesi altında yaşama hakkı kazandığımız yerin adıdır. Ateş Karıncaları ve Ensar Vakfı olarak, Şehitlerimizi hayırla yad ediyoruz. Dedelerimizi unutmadığımızı göstermek maksadı ile bu Pazar, Kapalı Spor Salonu’nda Ömer Döngeloğlu’nun katılımları ile 18 Mart 1915 Çanakkale Şehitlerini anma programını icra edeceğiz. Buradan herkese sesleniyorum; siz yoksanız bir kişi eksiğiz”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş