CEP HERKüLü NAiM SÜLEYMANOĞLU’ FiLMiNi iZLEDi

İnegöl BALGÖÇ Derneği ve Akhisar Mahalle Muhtarlığı tarafından yapılan organizasyonla 300 kişiyle beraber Türk halterinin unutulmaz ismi Naim Süleymanoğlu’nun biyografik filmi izlendi.

Yayınlama: 05.12.2019
525
A+
A-

Türk spor tarihine damga vuran ve tüm Türkiye’ye halteri sevdiren adam olarak tarihin altın sayfalarındaki yerini alan Naim Süleymanoğlu’nun hayatını anlatan ‘Cep Herkülü Naim Süleymanoğlu’ filmini izlemek için ağırlıklı olarak Bulgaristan göçmenlerinden oluşan Akhisar Mahallesi’nden 300 kişi sinema salonuna akın etti. Filmi ilgi ile izleyen mahalleliler, duygu yüklü anlar yaşadı.

 

 






300 KİŞİ İZLEDİ

Akhisar Mahalle Muhtarı Oktay Garip Konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Mahallemizin çoğunluğu Bulgaristan göçmenlerinden oluşuyor.  Bulgaristan göçmenlerinin Naim Süleymanoğluna duyduğu saygı ve sevgi bizleri gururlandıran bir şeydir. Olimpiyatlarda üç kez altın madalya kazanma başarısı gösteren milli halterci Naim Süleymanoğlu’nun vefatının ikinci yılında vizyona giren “Cep Herkülü Naim Süleymanoğlu” filmini mahalle halkı olarak izlemeye geldik. Daha öncede İnegöl’de bir cadde veya köprüye isminin verilmesi için gerekli yerlere dilekçe verdik. İnşallah yetkililer bizim sesimizi duyacak ve onun ismini İnegöl’de yaşatacağız. Akhisar Mahalle Muhtarlığı ve  Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği İnegöl Şubesi’nin ortaklaşa planladığı bu programa çok yoğun bir katılım oldu. Ortalama 300’ün üzerinde kişi bu filmi izlemeye geldi. Akhisarlı hemşerilerime katılımlarından ötürü çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR KARAKTER

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği İnegöl Şubesi Genel Sekreteri Ertan Başdere ise yaptığı açıklamada, “Dernek olarak İnegöl’de birçok sosyal faaliyetler düzenliyoruz. Bu akşamda Akhisar Mahalle Muhtarlığıyla beraber gençlerimizi bir organizasyonda toplamak istedik. Bunun içinde Naim Süleymanoğlu’nun filmini seçtik. Naim Süleymanoğlu Bulgaristan Göçmenleri için önemli bir karakter. Dünya spor tarihine adını altın harflerle kazımış bir isimdir. Bu filmde 1980 yıllarında Bulgaristan’da yaşanan acıları ortaya dökmek açısından önemli bir film olduğunu düşünüyorum. Çocuklarımızda buradan dersler çıkaracaktır” ifadelerini kullandı.

 

HABER: CİHAN EZLEN



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş