‘Kısa vadede çözüm üreteceğiz’

Yeniceköy Mahallesi’nde yaklaşık 13 gün süren su kesintisi vatandaşların tepkisine neden olmuştu. Önceki gün Yeniceköy Mahallesi’ndeki su kesintisinin yaşandığı bölgeleri ziyaret eden Belediye Başkanı Alper Taban, sorunun kesin nedeninin belli olduğunu ifade ederek, “Kaynaklarda ciddi azalma olduğunu bilmemiz lazım. Bunun kesin çözümü inşallah yeni hayata geçecek olan barajımız. Ben inanıyorum ki şu anki sorun ile ilgili kısa vadede çözüm üreteceğiz” dedi.

Yayınlama: 28.08.2018
939
A+
A-

Yeniceköy Mahallesi’nde uzun süren su kesintisinin ardından Belediye Başkanı Alper Taban bölgeye giderek vatandaşlarla bir araya geldi.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, “Yeniceköy Mahallemizde arife ve bayramı da kapsayacak şekilde, özellikle belirli muhitlerde belirli aralıklarla su kesintileri yaşandı. Vatandaşlarımız da bizim çağrı merkezimiz de olmak üzere, BUSKİ çağrı merkezine ilettiler. Sosyal medyadan gerekse bizlere mesaj atanlar ve şahsi olarak bizleri arayanlarda oldu. Bununla alakalı öncelikli BUSKİ yerel temsilcimizden de ben gerekli bilgileri aldım. Bir defa Temmuz, Ağustos aylarında kaynaklarda ciddi azalma olduğunu bilmemiz lazım. Bunun kesin çözümü inşallah yeni hayata geçecek olan barajımız. Vatandaşlarımıza hiç haber vermeksizin, direk yerinde kimi bulursam diyerek oradaki kahvehanelere selam verdim. Market, bakkal gibi esnaflarımıza selam verip hem bilgi aldım hem de oraya BUSKİ yetkililerimizi de davet ederek, bölgede vatandaşlarımızla buluşarak, şu ana kadar yaşananlar konusunda bilgi aldık ve BUSKi’nin yapmış olduğu tespitleri onlarla paylaştık” dedi.






 

Başkan Taban, sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı: “Kısmi olarak suyun verilemediği yerlerle ilgili geçici baypaslarla, yani suyu olan bölgelerden olmayan bölgelere pay edilerek dün itibari ile çözüm üretilmeye çalışıldı. Bir de ilave kaynaklar, sondajlar ile mevcut Yenice hattını beslemesi için çalışmalar başladı. Ben inanıyorum ki kısa vadede çözüm üreteceğiz. Şimdilik Yeniceköy Mahallemizdeki su sorununu kısa vadede çözmek için BUSKİ yetkililerimiz gerekli gayreti ortaya koyuyorlar. Hızlı çözüm noktasında bizlerde kendilerine ricada bulunduk. Bu arada kıymetli Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’ı ben aradım. Onunda bu konuda ciddi destekleri oldu. İlgili arkadaşlarımız dün itibari ile bölgeye geldiler. Yani konu genel hatları ile tespit edildi ve çözüm adımlarını arkadaşlarımız başlattılar”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş