Çiftçilere uyarı yapıldı

Yayınlama: 04.07.2023
1.065
A+
A-

İnegöl İlçe Tarım Müdürlüğü’nden yapılan açıklama ile bölgemizdeki çiftçiler ‘su’ konusunda uyarıldı. Yapılan açıklamada, “Tarımsal sulama suyunu tasarruflu kullanalım. Dünya üzerindeki küresel ısınma, nüfus artışı, sanayideki gelişme, çevre kirliliği ve iklim değişikliği gibi faktörler su kaynakları üzerinde olumsuz etkiler yaratmaktadır” ifadelerine yer verildi.

Küresel ısınma ve iklim değişikliği ile dünyadaki su kaynaklarının olumsuz etkilendiği belirtilen açıklamada, çiftçilerin tarımsal sulama suyunu tasarruflu kullanmaları noktasında bilgi verildi.






İnegöl İlçe Tarım Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Tarımsal sulama suyunu tasarruflu kullanalım. Dünya üzerindeki küresel ısınma, nüfus artışı, sanayideki gelişme, çevre kirliliği ve iklim değişikliği gibi faktörler su kaynakları üzerinde olumsuz etkiler yaratmaktadır. Yetiştiriciliği yapılan bitkinin sulamaya ihtiyacı olduğu en uygun zamanda en uygun miktarda suyun verilmesi gerekmektedir. Aşırı sulama çok verim anlamına gelmemekte aksine bitkide su stresi yaratarak verim düşüklüğüne neden olmaktadır. Tarımda toprağın nemini muhafaza edecek sürüm, malçlama, organik gübreleme gibi yöntemler kullanılmalıdır. Gündüz sıcağında yapılan sulamalarda buharlaşma kayıpları artmaktadır. Bilinçli kullanıldığında su tasarrufu yüksek verim ve kalite sağlayan, daha az gübre daha az enerji, işçilik ve daha az tarımsal mücadele masrafı gerektiren damlama veya yağmurlama sistemlerinin kullanılmasıdır”

HABER: BİLAL KORKUT



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş