CUMA HUTBESi’NDEN BiLiM iNSANLARINA iSYAN ETTi ‘ABDEST ALIN’ DiYEMiYORLAR

İshakpaşa İmam Hatibi Mehmet Nuri Memiş, Cuma Hutbesi’nde vatandaşlara hitap etti. Koronavirüs nedeni ile ulusal kanallarda bir çok bilim insanının açıklama yaptığını ama abdest almanın temizliği arttırdığını hiçbir bilim insanın söylemediğini ifade ederek, “Bu hastalıkla alakalı pek çok bilim adamını televizyonlarda izlemekteyiz. Her biri nasıl temizlenmemiz gerektiğini bizlere anlatıyor. Diyemedikleri tek bir şey var var; o da Allah’ın ve Resulünün bizlere sunmuş olduğu abdest almaktır deyip i

Yayınlama: 13.03.2020
1.325
A+
A-

Bütün ülkeleri etkisi altına alan Koronavirüs nedeni ile ülkemizde de geniş çaplı önlemler alındı. Okulların tatil olmasının ardından spor müsabakalarının da seyircisiz olarak gerçekleştirilme kararının ardından, bu haftaki Cuma Hutbesi’nin konusu da koronavirüs oldu.

 

Öte yandan sosyal medyada yapılan algı operasyonlarına gelmeyen İnegöllü vatandaşlar, camileri hınca hınç doldurdu.






 

SOSYAL MEDYADA ALGI OPERASYONLARI

Cuma Hutbesi’nde İnegöllülere seslenen Mehmet Nuri Memiş, şu ifadeleri kullandı:

 

“Yeryüzünde her bir tarafta yayılmış olan bir virüs mevcut. Elbette bu virüsün de çaresi çok kısa zaman içerisinde bulunacak ve bundan dolayı şifayı bulacaklardır. Elbette ki Allah’ın bir takdiri vardır. Takdir Allah’tandır ancak kulların üzerine düşen tedbiri elden bırakmamaktır. İşte bizler de bugün ki Cuma Hutbesi içerisinde nasıl tedbirler alınması üzerinde konuşma gerçekleştireceğiz. Öncelikle birkaç günden beri sosyal medya üzerinden, adı sanı belli olmayan paylaşımlarla insanımız panik içerisin, sosyal hayatımız kaos içerisine sokulmaya çalışılmaktadır. Buna hiçbir şekilde imkân vermemiz gerekir. Bizler sadece resmi mercilerin yaptığı açıklamalara itibar etmemiz gerekir. Bunun haricinde kim ne söylerse söylesin ona itibar etmemeliyiz”

 

BİLİM İNSANLARINA İSYAN ETTİ

Bilim insanlarının temizlik konusunda uyarılarda bulunduğunu ama abdest almayı ifade edemediklerini belirten Memiş, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: “Bu hastalıkla alakalı pek çok bilim adamını televizyonlarda izlemekteyiz. Her biri nasıl temizlenmemiz gerektiğini bizlere anlatıyor. Diyemedikleri tek bir şey var var; o da Allah’ın ve Resulünün bizlere sunmuş olduğu abdest almaktır deyip ifade edememekteler. Bizler mümin ve mislimler olarak günde 5 sefer usulüne uygun bir şekilde abdestimizi alıp namaz ile Allah’tan yardım istememiz gerekir. Efendimiz (S.A.V) bir gün sahabe efendilerimize sordu; ‘Sizden birinin evinin önünde bir nehir akıyor olsa ve o nehrin içerisine günde 5 sefer girip yıkansa, o kimseden kirden eser kalır mı?’ Sahabe efendilerimiz de, ‘Kalmaz tabi ya Resulallah’ dediğinde, ‘İşte namaz ve namaz için almış olduğunuz abdestimiz bizleri günde 5 sefer arındıran, Allah’ın bize sunmuş olduğu bir temizlenme aracıdır’… Müminler olarak mutlaka bu hususlara dikkat etmemiz gerekmektedir”

 

BELİRLİ YAŞLARDAKİ İNSANLAR KALABALIK ORTAMLARDAN UZAK DURMALI

Virüs hakkında bilgilendirici sözlerini sürdüren Memiş, “Yapmamız gereken bazı uygulamalar var. Özellikle 60 yaş ve üzeri insanların risk altında olduğunu söyleyen uzmanların sözlerine itibar edecek olursak, belirli yaşın üzerindeki kişilerin mutlaka toplumun çokça bir arada olduğu yerlerden bir süre uzak kalmaları, kendi açılarından önemlidir. Yine camilerimizde ortak kullanım diye hitap ettiğimiz teşbihlerimiz, ayakkabı çekeceklerimiz veya camilerin tuvaletleri, dolayısıyla salgın hastalıkların müsebbibi olacağı düşünüleceğinden, buralardan da uzak durmaya gayret edelim. Yine camilerde namazlardan sonra yapmış olduğumuz musafaha, sarılmak, tokalaşma gibi uygulamaları da bir süre gündemimizden çıkarmak ve bu hastalık yayılmasını bitirinceye kadar bu uygulamadan da uzak durmamız bizler için iyi olacaktır” dedi.

 

YURT DIŞINDAN GELENLERİ ZİYARETTEN KAÇININ

Memiş son olarak şu ifadeleri kullandı: “Umrede olan kardeşlerimiz var. Yurt dışından gelen kardeşlerimiz var. Bu hususta da onlardan da anlayış beklemek sureti ile onları ziyaretten de kaçınmak ve herkesin aşırı abartmadan, hepten yok da saymadan bu kurallara riayet etmesi son derece önemlidir. Çünkü bizler biliyoruz ki sağlığımızı muhafaza etmek, aynı zamanda çevremizdeki insanların da sağlığını temin etmek bizlerin mükellef olduğu toplumsal görevlerimizdendir”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş