DENiZLERDEKi HAYATI öĞRENDiLER

Geçtiğimiz günlerde yaptığı görkemli açılışla Kültür Sanat sezonunu açan İnegöl Belediyesi’nin Ekim ayı takvimi yine dolu dolu. Konserlerden tiyatro oyunlarına, sergilerden seminerlere, stand-up şovlardan sinema gösterimlerine kadar düzenledikleri pek çok programla İnegöl halkının kültür sanat hayatına renk katan İnegöl Belediyesi çocukları da ihmal etmedi.

Yayınlama: 19.10.2017
471
A+
A-

İnegöl Belediyesi’nin çocuklar için düzenlediği Kaptan Zencefil adlı çocuk tiyatro oyunu Cumartesi günü 2 seans halinde Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde sahnelendi.

 

Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi Konferans salonunda gösterimi gerçekleştirilen “Kaptan Zencefil” adlı çocuk tiyatro oyunu iyilik ve kötülük kavramlarını tartışmaya açarken, doğa ve deniz dünyasının tanınmasını, deniz insanlarının serüven dolu yaşamlarını çocuklara öğretmeyi hedefliyor. Oyun ayrıca, dayanışma ruhunun, birlikte üretmek birlikte hakça paylaşmak gibi erdemlerin unutturulmaya çalışıldığı günümüzde çocuklarımızı “BİZ” olmaya çağırıyor. Sahnelen çocuk tiyatrosu hakkında açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, “Belediye olarak her alanda hizmet ağımızı geliştirmeye çalışıyoruz. Şehrimizin her bir noktasında çalışmalarımızı sürdürürken, Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’ın öncülüğünde yaşamaktan mutluluk duyulan bir şehri yeniden imar etmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bu anlayışla kültür sanat alanında her yaştan vatandaşımızın katılımlarıyla kurs, etkinlik, sergi ve koro çalışmalarıyla hayatımızı renklendirmeye çalışıyoruz. Sanatı sadece eğlence aracı olarak görmüyor bugün de izlediğimiz oyunda olduğu gibi özellikle çocuklarımızı eğitici oyunlarla öğrenirken eğlendiriyoruz” dedi.






 

Kaptan Zencefil ve tayfasının maceralarının anlatıldığı çocuk oyunu sonrasında programa katılan veliler çocukları için gerçekleştirilen bu tür organizasyonlar için İnegöl Belediyesine teşekkür ettiler.

 

İnegöl Belediyesi, Ekim ayı boyunca çocuk tiyatro oyunları ile İnegöllü çocukların karşısına çıkmaya devam edecek. Bu anlayışla 21 Ekim Cumartesi günü “Pinokyo” adlı Çocuk Tiyatrosu ile çocukların boş zamanlarını dopdolu ve eğlenceli bir şekilde geçirmeleri sağlanacak.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş