Dilenci sayısında ‘Ramazan’ bereketi

11 Ayın Sultanı mübarek Ramazan ayını yaşadığımız günlerde, vatandaşların dini ve manevi duyguları istismar ederek para toplamak isteyen dilencilerin sayısının artması vatandaşları tedirgin ediyor.

Yayınlama: 19.05.2018
586
A+
A-

Ramazan ayı nedeniyle hemen hemen her köşe başında çocuklu dilencileri görmek mümkün. Ramazan ayındaki manevi havadan dolayı vatandaşların da kayıtsız kalmadıkları dilenciler, Ramazan´da bekledikleri hâsılatı fazlasıyla kazanıyorlar.

 

Genellikle Atatürk Bulvarı üzerinde ve Teravih namazının ardından cami yakınlarında görünen dilencilerin çoğu çevre il ve ilçelerden gelerek ilçemizdeki vatandaşların manevi duygularını sömürüyor. Dilenciler, Ramazan ayında da rahat bir şekilde dilenirken, yetkililer vatandaşları özellikle istismarlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Ramazan´da hayır yapmak isteyen vatandaşların dilencilere para vermek yerine çevrelerinde gerçekten ihtiyaç sahibi olanları tespit ederek yapmak istedikleri yardımı o kişilere yapmasını istedi.






 

ÇOCUKLARI DA ALET EDİYORLAR

İnegöl´de sayısı artan dilenciler kendilerine ait olduklarını iddia ettikleri küçük yaştaki çocukları da kullanarak vatandaşların dini ve insanlık duygularını sömürmeye çalışıyorlar.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş