DOMUZUN DERiSiNi YüZüP ETİNİ ALDILAR

İnegöl’e bağlı kırsal Hacıkara Mahallesi’nde avcılar tarafından vurulan ve derisi soyularak etleri alınan yaban domuzunun kafasını ve derisini gören vatandaşlar tepki gösterdi.

Yayınlama: 05.11.2019
2.431
A+
A-

Edinilen bilgilere göre geçtiğimiz günlerde İnegöl’e bağlı Hacıkara ve Tahtaköprü Mahalleleri arasında kalan ormanlık alanda, kimliği belirsiz avcılar tarafından yaban domuzu vuruldu. İddiaya göre vurulan yaban domuzunun etini alan avcılar, kafasını ve derisini ormanlık alana attı. Ormanlık alandan geçen mahalle sakinleri ise gördükleri domuz derisi ve kafatası karşısında şaşkınlık yaşadı. İlk başta yabani hayvanlar tarafından parçalandığı düşünülen domuzun kafatasını ve derisini inceleyen köylüler domuzun derisinin yüzüldüğünü, kafatasının ise bıçakla kesildiğini tespit ettiler.

 

DIŞARDAN BİRİLERİ YAPMIŞ






Konu ile alakalı açıklamalarda bulunan Mahalle sakinleri, “Bizim dinimizde domuz eti yemek haramdır. Mahalle sınırlarımız içerisinde tespit edemediğimiz kişiler tarafından yaban domuzu vurulmuş ve eti alınmış. Bunu yapanların bizim bölgemizden insanlar olduğunu düşünmüyoruz. Muhtemelen dışarıdan birileri geldi ve bu işi yaptılar” şeklinde konuştular.

 

PEKİ, DOMUZ ETİ NEDEN HARAM KILINDI? İŞTE DETAYLAR…

İslâm dini birtakım hayvanların etlerini yemeyi serbest bırakmışken, bazılarını yasaklamıştır. Bunlardan en bilindik olanı ise ”Domuz” dur. Meşrû kılınan veya yasaklanan hayvan çeşitleri incelendiğinde, insan sağlığı için yararlı hayvanların etinin meşru, zararlı olanların ise yasaklanmış olduğu anlaşılır. İşte domuz da beslenme tarzı, görünüşü, insanı tiksindiren tabiatı ve bünyesinde, etini yiyenlere geçebilen trişin vb. zararlı unsurlar taşıması nedeniyle yasaklanmıştır.

 

Kur’ân-ı Kerîm’de beş âyette domuzdan söz edilir. Âyetler şöyledir:

“Allah sizlere yalnız leşi, kanı, domuz etini, bir de Allah’tan başkası adına kesilenleri haram kıldı.” (Bakara, 2/173; Nahl, 16/115)

 

“Leş, kan, domuz eti, Allah’tan başkasının adı anılarak kesilen… hayvanlar sizin için haram kılınmıştır.” (Mâide, 5/3)

 

“Ey Muhammed, de ki: Bana vahyolunanlar arasında, yiyen bir kişinin yediği herhangi bir şeyin haram olduğuna dair bir hüküm bulamıyorum. Ancak leş veya akıtılmış kan, yahut domuz eti ki bunlar pistir, yahut doğru yoldan çıkarak, Allah’tan başkasının adı anılarak kesilen hayvanların yenmesi haramdır… ” (En’âm, 6/145)

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş