DOWN SENDROMLU ÇOCUKLAR LUNAPARKTA GöNüLLERiNCE EĞLENDi

İnegöl Belediyesi, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında down sendromlu çocukları Kültürpark içerisinde bulunan Lunaparkta misafir etti. Burada Belediye Başkanı Alper Taban ile pasta kesen down sendromlu çocuklar, parkta gönüllerince eğlendi.

Yayınlama: 22.03.2019
1.138
A+
A-

Birleşmiş Milletlerin 10 Kasım 2011 kararı ile 21 Mart tarihi, Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü olarak kutlanıyor. İnegöl Belediyesi de kutlanan Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında, down sendromlu çocuklara yönelik eğlence programı düzenledi.

 

DOWN SENDROMLU ÖĞRENCİLER LUNAPARKTA BULUŞTU






Nene Hatun Özel Eğitim Uygulama Merkezi ile Ömer Osman Çağlayan Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezinde eğitim gören yaklaşık 30 down sendromlu öğrenci, İnegöl Belediyesi organizasyonu ile Kültür Park içerisinde bulunan Lunaparkta bir araya geldi. Belediye Başkanı Alper Taban’ın da bir bölümüne eşlik ettiği organizasyon, Başkan Taban ile down sendromlu öğrencilerin buluşmasıyla başladı. Kafeterya bölümünde öğrenciler, aileleri ve öğretmenlerle birlikte pasta kesimi gerçekleştirildi. Ardından down sendromlu öğrencilere ikramda bulunuldu.

 

AMAÇ FARKINDALIK OLUŞTURMAK

Burada bir konuşma yapan Başkan Taban, takvime işli etkinlikler olduğunu ve aslında her programın bir bilinç oluşturma üzerine kurgulandığını ifade ederek; “Bugün de sizlerle beraber, okul yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz, ailelerimiz ve evlatlarımızla bir araya gelmek istedik. Burada amacımız bu bilincin toplumda yaygınlaştırılması. Farkındalığın arttırılması. Çünkü gerçekten bizleri yaralayan, zedeleyen; toplumumuzun bu konuda varsa bir duyarsızlığı, ilgisizliği, bilgisizliği veya bilinçsizliği bunu aşmaya çalışmak. Burada mutlaka bunu yaşayan her aile bir şeylerin farkında. Bir şeyleri öğreniyor ve kendini yeniliyor, hayata daha sağlam tutunabilmek adına mutlaka bir şeyleri öğrenmeye çalışıyor. Devletimizin sağladığı imkanlarla öğrencilerimiz artık lise ve hatta üniversite bile okuyabiliyorlar. Biz bunu bir engel olarak görmüyoruz. Önemli olan bence olaya bakışımız ve yaklaşımımız. Hatta engelsiz bir şehir oluşturabilir miyiz diye Engelsiz Kent İnegöl şeklinde bir başlık açmıştık. Bunu yaparken de aslında öncelikli amacımız tabi ki fiziki yapılaşma üzerinde bir şeyleri düzeltmek ama daha önceliğimiz vatandaşımızın desteğini alabilmek. Takdir edersiniz ki bugün şehrimizde engelli aracıyla gezmek isteyen ancak önüne engellerin, araçların çıktığı pek çok ortamlarla karşılaşabiliyoruz. Biz de tam bu noktada vatandaşlarımızı yanımıza almak istiyoruz. Hepimiz bu gözle baktığımızda inşallah biz daha yaşanabilir bir şehir ve daha mutlu insanlar oluşturmuş oluruz diye düşünüyoruz. Ben bu farkındalık gününün de sadece İnegöl’e değil tüm topluma yayılmasını canı gönülden temenni ediyorum” dedi.

 

Konuşma sonrası down sendromlu öğrenciler, lunaparka geçerek oyuncaklarda gönüllerince eğlendi. Yaklaşık 2 saat boyunca burada farklı aktiviteler gerçekleştirilirken, öğrencilerin mutlulukları ve oyunlar sırasındaki heyecanları ise dikkatlerden kaçmadı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş