DÜNYA YENİDEN İNŞA OLUYOR

AK Parti İnegöl İlçe Başkanlığı Dayanışma Meclisi Toplantısı geçtiğimiz gün Sani Konukoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantıda açıklamalarda bulunan Bursa AK Parti Milletvekili Emine Yavuz Özgeç, “Önemli bir süreçten geçiyoruz. Tüm dünyada dengeler değişiyor, dünya yeniden inşa oluyor. Ülke olarak söz sahibi olmak istiyorsak daha güçlü bir Türkiye olmak durumundayız” dedi.

Yayınlama: 01.02.2017
1.083
A+
A-

Toplantıya Bursa AK Parti Milletvekili Emine Yavuz Özgeç, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demire, İnegöl’deki AK kadrolar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sani Konukoğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantının kalabalık olması nedeni ile bazı vatandaşlar ayakta toplantıyı dinlerken, bazı vatandaşlar ise dışarıda kaldı.

 

GENEL BAŞKANI VE MHP’Lİ VEKİLLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM






Toplantının basına açık kısmında ilk olarak açıklamalarda bulunan AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, “15 Temmuz’da bir darbe girişimi yaşadık. Allah’a şükürler olsun ki cumhurbaşkanımızın başkanlığında bu yüce Türk milleti dik duruşu ile darbe girişimine fırsat vermediler. Allah’a hamd olsun. Askerimize, polisimize ve sivil vatandaşlarımıza bombalı saldırı düzenlediler. Amaçları milleti yıldırmaktı. Türkiye’ye diz çöktürmeye çalışıyorlar. Bu hainlere sesleniyorum; ne yaparsanız yapın siz bizi bu kutlu davamızdan döndüremeyeceksiniz, siz bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz. Tek partili dönemlerde ülkemiz gelişim sağlamıştır. Koalisyon dönemlerinde ekonomide gerileme yaşanmıştır. Koalisyon dönemlerinde gelişen olaylarda maalesef askeri darbeler gerçekleşmiştir. 94 yıllık cumhuriyet tarihimizde 67 hükümet değişti. İstikrar olan yerde başarı vardır, gelişme vardır. Demokrasi tarihimizde hükümet sürekli değiştiği için gelişim diğer ülkelere göre daha az oldu. Başkanlık sisteminin temel amacından biri de bunu engellemektir. TBMM’de 21 maddeyle yola çıkıldı daha sonra bazı maddeler birleştirilerek 18 madde oy birliğiyle kabul edildi ve Cumhurbaşkanımızın onayına sunuldu. Anayasa değişikliğinin meclisten geçmesinde emeği olanlara teşekkür ediyorum. Destekleyen MHP Genel Başkanı ve MHP’li vekillerimize teşekkür ediyorum. Vekillerimiz üzerine düşenleri yerine getirdiler. Şimdi sıra bizde… Gecemizi gündüzüme katarak ev ev, sokak sokak gezerek Cumhurbaşkanlığı sistemi ve Anayasa değişikliğini anlatacağız. 7 Haziran seçimleri öncesi kapıldığımız rehavete kapılmayalım. 7 Haziran öncesinde rehavete kapılarak bir hüzün yaşadık. Kaos ortamına girmeden 1 Kasım’da tekrar iktidara geldik ve ülkemize hizmet ediyoruz. Teşkilat mensupları olarak AK Parti Genel merkezimiz anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı sistemi olarak değişiklikleri yapıyor, bunlar kitapçık haline getirildiğinde bizlere gelecek ve biz de sizlere ulaştırıp bunu seçmenlerimize anlatacağız. Seferden sorumluyuz, zafer Allah’tan, zafer inananlarındır. Bu inanç ve gayretli çalışmalarla başarılı olacağız. Teşkilat mensubu her arkadaşımın üzerine düşeni yerine getireceğinden şüphem yoktur” dedi.

 

200 YILLIK AMERİKA’DA 40 90 YILLIK TÜRKİYE’DE 60 HÜKÜMET KURULMUŞ

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “2014 ve 2015 içine 2 seçim alan 2 yoğun yıldı. 1 Kasım zaferinden sonra rahatlamıştık. Şimdi yine bir referandumla karşı karşıyayız. İleride yapacağımız eğitim çalışmalarında da hep söyleyeceğiz, bu bir rejim değişikliği değil sistem değişikliği… Bu mesele AK Parti’nin meselesi, Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsi meselesi. Onlar ısrarla bunu tek adamlık sistemine dayandıracaklar. Hepimiz ölümlüyüz, er veya geç öleceğiz. 200 küsur yıllık Amerikan tarihinde 40 küsur hükümet kurulurken 90 küsurluk Türkiye Cumhuriyeti tarihinde 60 küsurluk hükümet kurulmuştur. Yakın bir zamanda süreç başlayacak. Bu Türkiye’nin ufkunu açacak bir meseledir. Yapılan seçim neticesinde daha güzel günlere yelken açacağız. Belediye olarak gerek kırsal gerek merkezde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni nüfusumuz 255 bin 32 oldu. 5 bin 942 kişi arttık. 5 bin doğum gerçekleşti, 1800 civarında ölüm gerçekleşti. Türkiye ortalamasının üzerinde seyreden bir şehiriz. Her açıdan bereketli olduğumuz gibi bu konumdan da bereketliyiz. En küçük mahallemiz 24 nüfuslu Bahçekaya, en büyük nüfuslu mahallemiz de 24 bin küsur nüfusla Kemalpaşa oldu. Her mahallemizin kendince sorunları var. Ekibimizle, sizlerin de destekleriyle hepsini bir bir halledeceğiz. Kimisinde yol ile kimisinde tarım ile kimisinde farklı çalışmalar yapılıyor. Birçok yerde süren şantiyelerimiz, ihalelerimiz var. Eksik ve aksaklarımıza rağmen iyi bir konumdayız. Bunları çok daha iyi konuma getirmek durumundayız ve el birliği ile bunu gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

 

Aktaş’ın ardından kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdül Kadir Karlık, “İnegöl’de olmaktan mutlu ve memnunum. Samimiyetinizi görünce şevkimiz artıyor. Büyükşehir Belediyemiz vasıtasıyla İnegöl’de eğitimden sağlığa, spordan altyapıya birçok çalışma gerçekleştiriyoruz. İnegöl halkının yaşam kalitesini artırma adına, daha yaşanabilir ve daha yeşil bir İnegöl adına, insanların yüzünün güldüğü, mutlu ve huzurlu olunduğu, yarınlara güvenle bakılabildiği bir İnegöl adına tüm gücümüzle çalışıyoruz. Rabbim yapacağımız hizmetleri daim eylesin. Yakın tarihimizde bir yazarkasa atıldığında memlekette neler olmuştu. Ekonomi alt üst oldu, dolar ve altın fırladı, borsa düştü, faizler yükseldi, esnaf ve bankalar battı, repo faizleri duyuldu, Türkiye’de ekonomist yokmuş gibi yurtdışından ekonomistler geliyordu. İMF kapılarında bekleniyordu. Devletin en mahrem konularının konuşulduğu yerlerde yurtdışından bir İMF görevlisi gelerek tüm devlet konularını konuştuğunuz yerde bulunuyordu. O günden bugüne Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ne İMF’ye borcumuz kaldı ne de başka bir sıkıntımız. Artık Türkiye kendi kendine kararlarını alabiliyor. Sahada oyuncu değil oyun kurucu olarak hem ülkemize hem de tüm gönül coğrafyamıza hizmet veriyor. Bu hepimizin gururudur. Daha yapacak çok iş var, durmak yok yola devam. Hizmetlerimizi artırarak devam edeceğiz. Bu hep birlikte hareketle gerçekleşiyor. 15 Temmuz’u unutamayız. Hain kalkışma hareketi yaşandı. Rabbim bir daha bunları yaşatmasın. 40 yıldır yapılan sinsi planlarla gerçekleştirilen bu hareket Rabbimin yardımı, milletimizin veraseti ve Reisimiz Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde 4 saatte bastırıldı ve bir dine, vatana, demokrasiye nasıl sahip çıkılacağını tüm dünya görmüş oldu. Artık tüm dünya ona göre adım atacağını biliyor. Tüm dünyanın ve düşmanlarımızın gözleri üzerimizde… Gönül coğrafyamızın umudu ve kulağı Türkiye’de… Değerli Cumhurbaşkanımızdan en ücra köşedeki kardeşimize kadar yaptıkları hizmetlerin hepsi kutsaldır. Tüm gönül coğrafyamız bizden ağabeylik bekliyor. Sorumluluğumuz bu yüzden büyük. Sadece Bursa ve İnegöl ile bitmiyor. Göklerde dalgalanana ay yıldızlı bayrağımız kıyamete kadar göklerde dalgalanacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu vatan onlara her zaman minnettardır. Bir olalım, diri olalım, hep birlikte Türkiye olalım” dedi.

 

DÜNYA YENİDEN İNŞA OLUYOR

Ülkemizin önemli bir süreçten geçtiğini ve ülke olarak söz sahibi olmak için güçlü olmak gerektiğini belirten AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, “Önemli bir süreçten geçiyoruz. Tüm dünyada dengeler değişiyor, dünya yeniden inşa oluyor. Ülke olarak söz sahibi olmak istiyorsak daha güçlü bir Türkiye olmak durumundayız. AK Parti iktidar olduğu günden bu yana tüm engellemelere rağmen reform niteliğinde önemli çalışmalar imza atmıştır. 14 yılda büyüyen bir Türkiye var. Siyasi ve ekonomik istikrarı kalıcı olarak tesis etme zorunluluğumuz var. Tüm engellemelere rağmen anayasa değişikliği genel kurulda kabul edildi. Bu görüşülürken milletin kürsüsü işgal edildi. Üstelik meclisi koruyoruz iddiasıyla yapıldı. Ardından kabinler iptal edildi, milletvekilimiz konuşurken engellenmeye çalışıldı. Millete güvenmiyorlardı. Onarın anlayışı; çobanın oyuyla benim oyum bir mi anlayışıdır. Egemenliği millete teslim etmek istemiyorlardı. Bunu korkularla aktarıyorlar, cumhuriyet elden gidiyor diye ifade ediyorlardı. 367 krizinde bugün koruduklarını iddia ettikleri meclisin Cumhurbaşkanı seçmesine müsaade etmeyerek, Cumhurbaşkanını halka gitseniz dahi seçemeyeceksiniz demişlerdi. Anayasa mahkemesi hukukla alakası olmayan 367 kararını vermişti. 27 Nisan e-muhtırası verilmişti. CHP, meclis yerine muhtıradan yana tavır sergilemişti. Ardından parti kapatma davası açıldı, laiklik-başörtüsü tartışmaları yapıldı. Cumhuriyet mitingleri gerçekleştirildi. Halkımız Cumhurbaşkanı seçiminin kriz olmasını istemiyoruz, artık Cumhurbaşkanını biz seçeceğiz demişti. Getirilen sistem kesinlikle rejim değişikliği değil, Cumhurbaşkanlığı sistemidir. Milletin iradesine saygı duymaktır. Parlamenter sistemde 65. Hükümet kuruldu, ortalama 14 ayda bir hükümet… Seçimler zamanında yapılsaydı bugün 23 ya da 24. Hükümetten söz ediyor olacaktır. Gelişim ancak siyasi istikrarın kazanıldığı zamanlarda gerçekleştirilmiştir. Bu sistem belirsizliği ortadan kaldıracak. Mevcut sistemde oy veriyor fakat kimin hükümeti kuracağını bilmiyordu. 7 Haziran’da millet sandıkta oy verdi ama hükümet kurulamadı. Yeni sistemde millet sandıkta oy vermekte ve ertesi gün hükümet kurulmaktadır. Sorunsuz Cumhurbaşkanlığı sistemine geçilmektedir, sorumluluğu yalnızca vatana ihanetten olacaktır. Cumhurbaşkanına yargı yolu açık olacak. Ülkemizdeki sorunları birbirinden bağımsız düşünmek yanlış olur. Bu sistem sorunların çözümünü olumlu etkileyecektir. Terörün isteği siyaseti saf dışı bırakarak gerilimler oluşturmak, güveni sarsmak, sahte düşmanlıklar oluşturmaktır. Milletimiz ferasetiyle bu oyuna gelmeyecektir. En güzel örneğini 15 Temmuz’da gördük. Milletimiz hangi görüşten olursa olsun söz konusu vatan olunca cumhurun başına duyduğu güvenle teröre canı pahasına karşı koymuştur. 15 Temmuz, devlet-millet kaynaşmasının en büyük örneğidir. Halkın seçtiği güçlü cumhurbaşkanı, halkın seçtiği güçlü hükümet diyoruz. Güveni kalıcı olarak tesis edecek bir değişiklik… Bu değişiklikle ülkemiz çok daha hızlı gelişecektir. Milletimizin en doğru kararı vereceğine inanıyoruz, milletimize güveniyoruz” dedi

 

Konuşmaların ardından Dayanışma Meclisi Toplantısı basına kapalı olarak devam etti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş