Ekmeğe yüzde 15 zam geldi

Ekmeğe yüzde 15 zam geldi. Ekmeğin kilogram fiyatı 5.75 TL oldu. Yapılan bu zamla 250 gramlık bir ekmek yaklaşık 1.50 TL olacak. İnegöl’de ekmek zammının önümüzdeki günlerde hayata geçirileceği öğrenildi.

Yayınlama: 26.07.2018
1.000
A+
A-

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, “Ekmekte meydana gelecek fiyat değişikliği yüzde 15’i geçmeyecek.  Kilogramı 5 lira olan ekmeğin fiyatı, 5 lira 75 kuruşun üzerinde olmayacak. Tüm  vilayetlerde bu uygulanacak diye bir şey söz konusu değil.” dedi. 

Balcı,  Federasyon Genel Merkezi’nde ekmek fiyatlarına ilişkin basın  toplantısı düzenledi.

Ekmek fiyatlarına ilişkin ülke genelinde, “Ekmek fiyatlarında sessiz  zam, gizli zam” gibi haberler olduğunu ifade eden Balcı, “İstanbul ilinde meydana  gelen bu olay çok da gerçeği yansıtmamaktadır. İstanbul’unBeşiktaş, Şişli,  Sarıyer ilçelerindeki toplam 84 ticaret odasına kayıtlı fırının ekmek fiyatları  ilçedeki sıkıntılardan ve girdilerin daha fazla olmasından dolayı fiyat  değişikliğine gitmesini, tüm İstanbul’a mal edilmesini veya ülke genelinde böyle  bir değişiklik olmuş gibi yansıtılmasının doğru olmadığını düşünüyoruz.” diye  konuştu.






Balcı, ekmek fiyatlarında uzunca bir süredir değişiklik yapılmadığını  belirterek, Türkiye’de 5 lira olan ekmeğin kilogram fiyatının 2016 yılının ocak  ayında belirlendiğini söyledi.

Ocak 2016’dan bu yana yaşanan maliyet artışlarına rağmen zam  yapılmadığını dile getiren Balcı, “Ekmekte meydana gelecek fiyat değişikliği  yüzde 15’i geçmeyecek. Kilogramı 5 lira olan ekmeğin fiyatı, 5 lira 75 kuruşun  üzerinde olmayacak. Tüm vilayetlerde bu uygulanacak diye bir şey söz konusu  değil. Bu fiyat vilayetlerde değişiklik gösterebilir.” ifadesini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş