Emlakçılar Odası vergi ve stopaj denetleyecek

İnegöl Emlakçılar Derneği Başkanı Zekai Akyürek yaptığı açıklamada, yeni çıkan emlak yasası ile birlikte internet üzerinden kiralık ilanları veren kişilerin vergi ve stopajlarını denetleyeceklerini duyurdu.

Yayınlama: 20.07.2018
5.982
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Emlakçılar Derneği Başkanı Zekai Akyürek, “Son zamanlarda Türkiye genelinde olduğu gibi ,İnegöl piyasasında da sosyal medya üzerinde sahibinden adı altında kaçak çalışan, emlakçı olmayan insanlar, bir başkalarının yerlerini kiralamak yada satmak amacı ile ilanlar yayınlamaktalar. İnegöl arsa,İnegöl ilan gibi isimler altında emlakçıların yaptığı işi el altından yapmaya çalışarak normal emlakçı esnafının ekmeği oynanılıyor. Emlakçıların koydukları ilanları kötü göstererek bir karalama kampanyası içerisindeler. Bizde dernek olarak bu durumu  değerlendirdik, ilgili kurumlar ile harekete geçerek son çıkan yasa çerçevesinde çalışmalarımıza başladık. Son çıkan yasada kendi malı dahi olsa insanların bu tür yerlerden ilanları koymaları engelleniyor. Bizde dernek olarak bu olay üzerine Vergi Dairesine, bu tür çalışma yapanları tespit edip,  eğer ev sahibi ise kira,stopaj ve gelir vergisi verip vermediğini, kirasını kaçtan gösterdiğinin takibine başladık. Bu insanların bir çoğu ev sahibi değil,  ev sahibi adına yasa dışı çalışanların buradan para kazanmaya çalışan aracı kesim olduğunu, bunların vergi ödemediği tespit edildi. Bunun üzerine çalışıyoruz” dedi.

 

SEÇİMDEN SONRA GÜVEN HAKİM OLDU






Akyürek sözlerin şöyle sürdürdü, “Emlakçılık yönetmeliği ile ilgili kanunumuz çıkmış bulunmakta. Yakında bununla ilgilide İnegöl’de faaliyet gösteren emlakçılara, derneğimiz aracılığı ile bilgilendirme toplantısı yapacağız. Artık meslek sahipsiz değil. Kanun çerçevesinde hareket etmektedir. Ekonomik anlamda değerlendirdiğimiz zaman konutta talep az. Bunun yanında diğer gayrimenkuller hareketli. Seçimden sonra bir güven hakim oldu. Ramazan ayı, bayramın ve seçimin araya girmesi emlak sektörü ve inşaat sektörü zor bir zaman geçirdi.”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş