ERTUĞRUL GAZİ ŞENLİKLERİ BAŞLIYOR

Ertuğrul Gazi Kültür ve Yaşatma Derneği tarafından 19.’su düzenlenen Ertuğrul Gazi’yi Anma ve İnegöl Şenlikleri, yarın başlıyor. Bir çok etkinliğin düzenleneceği şenliklerin renkli görüntülere sahne olması bekleniyor.

Yayınlama: 06.07.2017
1.101
A+
A-

Yarınsaat 10’da anıt önünde çelenk sunumu ile başlayacak olan programın ardından, Hamzabey Mahallesi’nde bulunan Osmanlı’nın ilk Şehidi Baykoca’nın kabri ziyaret edilecek. Buradan da Samsa Çavuş türbesine hareket edilecek. Samsa Çavuş Türbesi ziyaretinin ardından, İnegöl Fatihi Turgutalp Türbesi ziyareti gerçekleştirilecek. Turgutalp Mahallesi’ndeki ziyaretin ardından Cuma namazı eda edilecek ve Mevlid-i Şerif okunacak. Turgutalp Mahallesi’ndeki son etkinlikte ise pilav ikramı yapılacak.

 

8 TEMUZ CUMARTESİ






8 Temmuz Cumartesi günü ise 20.30’da Heykel Önü’nde çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Ertuğrul Gazi Derneği Halk Oyunları Ekibi, Eskişehir Ertuğrul Gazi ve Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu Halk Oyunları Ekibi, Samsunlular Yörükler Derneği ve Roman Dernekleri Federasyonu Halk Oyunları ekibi İnegöllü vatandaşlar için hünerlerini sergileyecek.

 

9 TEMMUZ PAZAR

Programın son günü ise 9 Temmuz Pazar günü Akbaşlar Çamlığı’nda gerçekleştirilecek. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Ertuğrul Gazi Derneği Halk Oyunları Ekibi ve İnegöl Rumeli Türkleri Derneği Halk Oyunları Ekibi sahne alacak. Seymen yürüyüşü ve şifalı bulgur pilavının ardından yapılacak olan çekiliş ile şenlikler sonlanacak.

 

ATALARIMIZI BU TOPRAKLARDA TEMSİL EDİYORUZ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Ertuğrul Gazi Kültür ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Erim, “Bizim için Ertuğrulgazi demek, beylikten imparatorluğa giden muazzam hamlenin hareket ve karar merkezidir. Bizim için İnegöl demek, engin bir vizyonla hedefini içe değil, dışarıya odaklayan, yüzünü kıtalara, coğrafyalara, kürenin her noktasına çeviren aziz ecdadımızın asırlarca sürdürdüğü hükümranlığın filizlendiği ve boy attığı cevherdir. Unutmayalım ki, İnegöl’ümüz Ertuğrul Gazi ocağının başlangıç noktalarından biri olmasının yanı sıra, atalarımızın sahip oldukları Türk kültür ve devlet mirasının daha da ileri taşınmasına beşiklik yapmıştır. İnegöl’ün fatihi Turgut Ap’i, Çavuşköy’de Samsa Çavuş, Hazmabey’deki Baykoca’yı, İshak Paşa Hazretlerini bu topraklarda temsil ediyoruz” dedi.

 

MANAVLARLA BİRLİKTE YAPILACAK

Erim sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Bildiğiniz gibi 15 Temmuz 2016 yılında hain darbe girişimi ile karşı karşıya kaldık. Rabbime çok şükür ki bu darbe girişiminde kahraman milletimizin asil duruşunu tüm dünyaya gösterdik. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olan zamanları yaşarken, düzenlemiş olduğumuz bazı programlarda da İnegöl Manavlar Derneği de bizlerle birlikte olacak. Birlikteliğimiz daim olsun. Allah ülkemizi ve milletimizi fitneden, fesattan sakındırsın. Rabbim güzel günleri hep birlikte görmeyi nasip etsin” dedi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş