Evleri yıkılan Azerbaycanlıların mobilyaları İnegöl’den

Bursa’nın İnegöl ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Ertuğrulgazi Derneği, Azerbaycan’ın Gence şehrinde Ermenistan’ın bambalı saldırısının ardından evleri yıkılan ailelere gönderilmek üzere 1 tır mobilya yardımında bulundu.

Yayınlama: 20.11.2020
434
A+
A-

İçinde mobilya bulunan yardım tırı, İnegöl Belediyesi önünde düzenlenen program ile uğurlandı.

 

Uğurlama töreninde açıklamalarda bulunan Ertuğrulgazi Derneği Başkanı Faruk Toptaş, şu ifadeleri kullandı:






 

“İnegöl Ertuğrulgazi Derneği sosyal sorumluluk projelerinden birinde daha bir aradayız. Biliyorsunuz Azerbayan’ın Gence şehrine Ermeniler tarafından yapılan saldırıda vatandaşlarımız hayatını kaybetti. Ve birçok vatandaşlarımız da evlerini, yurtlarını kaybetti. Bu süreçte Azerbaycan Milletvekili Gani Rüstemov ile iletişime geçip, bizim de yapabileceğimiz bir şey var mı diye sorduk. Bize çok manidar bir cevap verdi. Türkiye ve Azerbaycan devletinin beraberce yaraları sardığını ve bir ihtiyacın olmadığını ifade etti. Fakat evleri yıkılan vatandaşlarımızın evlerinin yapılmak üzere olduğunu ve bu evlerin içerisinde mobilya ihtiyacının olacağını ifade ettiler. Bizler de derneğimizin yönetim kurulu ve yardımseverlerimiz ile ‘Şimdi Azerbaycan’a gardaşlık zamanı’ diye bir kampanya başlattık. Ve yaklaşık bir ay gibi bir sürede tırımızı doldurduk. Bu akşam nasip olursa Tuzla Kızılay Şubesi aracılığı ile Azerbaycan’a uğurlayacağız”

 

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise, “Daha sonra açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alper Taban, “Dayanışmayı en güzel şekilde bilen, dertlenen, yardıma koşan ve Ertuğrulgazi Derneği denilince akla güzel şeyler gelen bir oluşum var burada. Ben sizlere teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Gecenin bir vakti insanlar buraya toplandılar. Bir derdimiz var diyerek. Azerbaycan’da yaşananlar hepimizi özdü ama Allah’a hamd olsun Türk kardeşleirmiz orada zafere ulaştılar. Rabbim her zaman doğrunun yanındadır. Bizler de güzel insanlarız ve dayanışma içerisindeyiz. Burada kimin emeği varsa Allah razı olsun. İnşallah hiç ihtiyaç olmasın ama ihtiyaç olması durumunda Türk milleti birlik ve beraberlik örneği sergiliyor” dedi.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş