Fabrika önünde eylem

İnegöl’e bağlı Süpürtü Mahallesinde tavuk kesimhanesi bulunan fabrikada çalışan işçiler, sendikaya üye olmalarından dolayı işten çıkarıldığı için fabrikanın önünde eylem yaptılar.

Yayınlama: 08.12.2017
683
A+
A-

Öz Gıda Sen Sendikası Örgütlenme Daire Başkanı Göksel Şengün önderliğinde fabrikada önünde eyleme başlayan işçiler, hakları teslim edilene kadar eylemlerine devam edeceklerini belirttiler.

 

İNSANCA ÇALIŞMAK İSTİYORUZ






Fabrika önünde eylem yapan işçiler adına konuşan Öz Gıda İş Sen Sendika Örgütlenme Daire Başkanı Gökse Şengün, “CP Çok uluslu bir şirket, Dünyanın birçok ülkesinde fabrikaları var. Diğer ülkelerdeki fabrikalarda çalışan işçiler, o ülkelerin anayasalarından doğan sendikalaşma haklarını elde etmişler. Yalnızca Türkiye’de bulunan CP fabrikalarında sendikalaşmaya izin verilmiyor. Sendikaya üye oldukları gerekçesiyle Osmaneli’de 8, İnegöl fabrikasında da 9 arkadaşımızı işten çıkardılar. Sendikaya üye olanlara Mobbing uygulamasında bulunuyorlar. Arkadaşlarımıza zorla e-devlet şifresi aldırarak sendika üyeliklerini kontrol ediyorlar. Bunların sonucunda da arkadaşlarımızı işten çıkardılar. İşçi arkadaşlarımızın anayasadan doğan sendikalaşma haklarını ve işten çıkartılan arkadaşlarımızın işlerine iade edilene kadar bu yasal eylemimizi devam ettireceğiz. Bizler çalışmadan para alan kişiler değiliz. Çalışmadan para da almak istemiyoruz. Yasal haklarımızı elde etmek, insanca yaşamak ve insanca çalışmak istiyoruz” dedi.

 

BU MÜCADELE DEVAM EDECEK

Bakanlığa çoğunluk tespiti ve yetki için müracaata bulunduklarını ifade eden Şengün, “Kasım ayının 27’sinde bu müracaatı gerçekleştirdik. İş verende Kasım ayının 30’undan sonra yerelde ki işletme yöneticileri insanları teker teker sorgu odasına almaya başladılar. İnsanların sendikaya üye misin, değil misin diye e-devlet şifrelerini almaya başladılar. Sendika üyesi ise işçiyi istifaya zorluyor, istifa etmem diyen arkadaşları da bu geçtiğimiz Pazartesi günü itibariyle Osmaneli’nde 8 arkadaşımız, İnegöl’de ise 9 arkadaşımızı işten çıkarttılar. Tek sebebi ise sendikadan ayrılmamalarıdır. Bizde geçtiğimiz hafta bu baskılar başlayınca, CP’nin İstanbul- Mecidiyeköy’de ki genel müdürlüğünde bir basın açıklaması yaptık. Bu kurumsal yapıya yakışmıyor, insanlar istifa ettirilmeye devam eder, maazallah birileri işten çıkarılırsa tüm CP fabrikaları önünde eylem başlatacağız dedik. Bir gün sonra dediğim 17 kişi işten çıkarıldı. İşten çıkarılan arkadaşlar ile beraber önce Osmaneli’nde direnişe geçtik. Bugün’de bu saat itibari ile İnegöl’de başlattık. Şehir merkezlerinde bulunan büyük satış mağazalarında da eylem yapacağız. Ne zamanki çalışanların hakkına ve yasalara saygılı olacaklar, o zamana kadar bu eylem devam edecek. İstediğimiz ne? Biz bir taraftan tamamen yasal ve hukuki zeminde hareket ederken, maalesef işveren ne hakkı tanıyor, ne de hukuku. Bu işten çıkarılan arkadaşlarımız tekrar işe geri alınana kadar ve insanların yasal ve anayasal haklarına saygı duyuluncaya kadar bu mücadele devam edecek” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş