Fransa’daki olaylara İnegöllülerin bakış açısı

Yayınlama: 06.07.2023
256
A+
A-

Fransa’da genç sürücünün polis kurşunuyla öldürülmesinin ardından çıkan protestolarda ortalık yangın yerine dönerken, İnegöl’de birçok sosyal medya kullanıcısı da görüşlerini paylaştı. İnegöllülerin geneli şiddet olaylarına karşı çıkarken, Fransa’nın ise bu durumda olmasının kendi suçu olduğunu belirtti.

Fransız polisi 27 Haziran’da Nanterre’de, içinde 3 kişi bulunan bir araca ateş açmış, 17 yaşındaki sürücü Nael M’yi öldürmüştü.

Nael’in ölümüne tepki gösterenler, ülke genelinde farklı kentlerde sokağa çıkarak polisle çatışmıştı.






Genci öldüren polis açığa alınmış ve tutuklu yargılanmasına karar verilmişti.

Ayrıca Paris, Marsilya, Lyon dahil birçok kentte düzenlenen protestolarda talan ve yağmalama olayları yaşanmış, 10 kadar kentte saat 21.00’den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

İNEGÖLLÜLER OLAYA BÖYLE BAKIYOR

Fransa’daki olayları İnegöllüler de sosyal medyadan değerlendirdi. Fransa’daki hükümetin ve ırkçı partilerin olayların baş mimarı olduğunu belirten İnegöllüler, ülkenin bu hale gelmesindeki tek nedenin Fransa’nın  kendisi olduğunu belirtti.

Fransa’nın karanlık tarihi ile karşı karşıya kaldığını belirten İnegöl’deki sosyal medya kullanıcıları, yaşanan olayların özellikle göçmenlere ve siyahilere uyguladığı ırkçı tutumdan kaynaklandığını ifade ediyor.

EN ÇOK KULLANILAN KELİME; ENDİŞELİYİZ

Öte yandan İnegöl’deki sosyal medya kullanıcılarının Fransa’daki olaylarla ilgili en çok kullandığı kelimelerden biri de ‘Endişeliyiz’ oldu. Türkiye’de dış güçler tarafından fonlanan yapıların yaptığı gösterilerin hemen ardından özellikle Avrupalı yöneticilerin kullandığı, ‘endişeliyiz’ kelimesine ironi katan İnegöllüler, endişe duydukları tek konunun ise Fransa’da yaşanan gurbetçilerimizin zarar görme durumu olduğunu ifade ediyor.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş