FUAR TARiHi DEĞiŞTi

Bu yıl 40.’sı düzenlenecek olan MODEF EXPO Fuarı, daha önce 7-12 Kasım tarihleri arasında düzenleneceği açıklanmıştı. MOSDER ve CNR şirketlerinin girişimleri sonucu, MODEF EXPO Fuarı’nın 17-22 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirileceği açıklandı.

Yayınlama: 14.08.2017
824
A+
A-

BAŞVURU REDDEDİLMİŞTİ

Daha önce MOSDER ve CNR’nin fuar girişiminin İstanbul Ticaret Odası tarafından reddedildiğini belirten MODEF Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, “MOSDER ve CNR’nin fuar girişimi, İstanbul Ticaret Odası ve TOBB tarafından reddedilen bir karardı. Bu ret yazısı kararı bize de ulaşmıştı. Biz de kamuoyu ile paylaşmıştık” dedi.

 






YAPILAN AHLAKSIZLIK

MOSDER ve CNR şirketlerinin takındığı tavrı, ahlaksızlık olarak nitelendiren Uğurdağ, ” CNR ve MOSDER’in bizim 40’ıncısını düzenleyeceğimiz fuarın tarihinde İstanbul’da fuar yapmak istemeleri baştan beri bir ahlaksızlıktı. Baştan beri bir art niyet göstergesiydi. Biz bunu baştan beri deklare ettik. Gittiğimiz her ortamda da bunu paylaştık” dedi.

 

————————————————————————————————————————

 

Daha önce 7-12 tarihleri arasında yapılacağı duyurulan MODEF EXPO Fuarı’nın, 17-22 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirileceği açıklandı.

 

YAPILMAK İSTENEN AHLAKSIZLIK

Konu ile ilgili önceki gün MODEF Binası’nda açıklamalarda bulunan MODEF Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Bu sene 40.’sını düzenleyeceğimiz MODEF EXPO Fuarı’nın aylar öncesinden çalışmalarına başladık. Kamuoyunun daha önce takip ettiği gibi MOSDER ve CNR şirketlerinin, bizim 7-12 Kasım tarihinde yaptığımız MODEF Expo fuarıyla ilgili İstanbul’da 7-12 Kasım’da fuar düzenleme girişimleri aylar öncesinden mevcuttu. Bundan İnegöl kamuoyu da bir kaç ay öncesinden haberdardı. Yaşamış olduğumu süreç 5-6 aydır devam ediyordu. Bizde gerekli yerlerde mücadelemizi sürdürüyoruz. Ancak dün TOBB’un aldığı karar itibariyle MOSDER ve CNR 7-12 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da fuar düzenleme yetkisini aldılar. Bu süreçte tabi biz gerek İstanbul’da, gerek Ankara’da gerekse Kayseri’de çok ciddi girişimlerimizi yaptık. MOSDER ve CNR’nin fuar girişimi, İstanbul Ticaret Odası ve TOBB tarafından reddedilen bir karardı. Bu ret yazısı kararı bize de ulaşmıştı. Biz de kamuoyu ile paylaşmıştık. Ancak MOSDER ve CNR’ın ikinci girişimi, fuar ismini ve konusunu değiştirerek tekrardan bir müracaat yöntemine gittiler ve bu noktadan sonra da, TOBB’da buraya yetki verme durumunda kaldı. Biz bu işin kanuni sürecini veya herhangi bir yetki meselesini çok ciddi şekilde üzerine giderek engellemeye çalıştık. Bu kanun meselesi değil bir ahlak meselesiydi, prensip meselesiydi. Ancak  kanunlar buna müsaade edebilir. Yetkiler buna müsaade ediyor olabilir. Ancak CNR ve MOSDER’in bizim 40’ıncısını düzenleyeceğimiz fuarın tarihinde İstanbul’da fuar yapmak istemeleri baştan beri bir ahlaksızlıktı. Baştan beri bir art niyet göstergesiydi. Biz bunu baştan beri deklare ettik. Gittiğimiz her ortamda da bunu paylaştık” dedi.

 

Konuşmalarını sürdüren Uğurdağ, “Sonuç olarak MOSDER ve CNR böyle bir karar aldı. TOBB’da kanunen bunu onaylamak zorunda kaldı. Problem değil, bizim önümüze ve işimize bakmaya devam ediyoruz. Biz şu an tüm mobilya sektörüne duyuruyoruz. Gerekli toplantıları ve görüşmeleri yaptık. Bugün MODEF Yönetim Kurulu olarak da, bizim düzenleyeceğimiz 7-12 tarihinin, 17-22 ekim tarihine çekme kararı aldık. MODEF EXPO fuarı bu sene İnegöl’de 17-22 Ekim tarihinde düzenlenecektir. Bizler yıllardan beri çok güzel fuar organizasyonları gerçekleştirdik. Bizden önceki yönetimler de güzel organizasyonlar düzenledi.Bilgi, birikim, tecrübe çok üst düzeyde. Şöyle ifade etmek istiyoruz ki; bizler yıllardan beri çalışarak, didinerek bu fuarlarımızı ekip halinde organize ediyoruz. Sadece İnegöl’e değil, Türkiye Mobilya sektörüne katkı sağlıyoruz. Ve bu bilgi ve tecrübeye güvenerek, İnegöl’deki mobilyacı kardeşlerimize inanarak biz fuar tarihimizi başka bir organizasyonla paylaşmak veya çakıştırmak istemiyoruz. Biz kendimize güveniyoruz. Bunun içinde bu sene MODEF EXPO Fuarını 17-22 Ekim tarihleri arasında düzenleme kararı aldık. Aynı şekilde organizasyonlarımız devam edecek. Yurt içinden ve yurt dışından müşterilerimizi getirmeye devam edeceğiz. Bu fuarı da diğer fuarlarda olduğu gibi en üst başarı ile başarmak düşüncesindeyiz” ifadelerini kullandı.

 

Uğurdağ, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Biz İnegöl olarak yıllardır bu organizasyonun içerisindeyiz, hep aynı tarihte düzenliyoruz. Eğer böyle bir niyetleri olmadan önce bize danışsalardı, faydasını zararının görüşüleceği toplantı yapılsaydı, biz bu kadar art niyetli demezdik onlara. Oturup süreci değerlendirirdik. Biz de her ortamda, her kurumda gerekli tepki ve tavrımızı ortaya koyduk. Yine aynı şekilde tavrımızı ortaya koyuyoruz. Yaptığımız işin doğru olduğuna inanıyoruz. Yıllardır ortaya koyduğumuz emeği, çalışmayı kimsenin göz ardı etmemesi gerekiyor. Kimsenin bunun üzerinden nemalanmasını istemiyoruz. Onlar da ciddi kurumlar. Kesinlikle bu işlerin içerisine girmesinler. Sonuç itibariyle Mevla’m neyler, neylerse güzel eyler. Onlar bir karar almışlar, onaylatmışlar. Biz de burada bir karar merciiyiz, bağımsız hareket eden bir kurumuz. Diyoruz ki siz 7-12 Kasım tarihinde yapın, biz de 17-22 Ekim tarihinde yapma kararı aldık. İnşallah bundan sonra da gerekli mesaj ve maillerle katılımcılarımıza duyurumuzu yapacağız. 15 gün öne almamız daha mantıklı gibi duruyor. Eylül itibariyle 2. sezon başlıyor, geç kalmamış olacak. Ocak’taki mobilya fuarıyla arasını açmış olacağız. Daha önceki çalışmalarımızla ilgili bir sıkıntımız yok, mailleşmelerimizi sürekli yapıyoruz, müşteri ve ziyaretçilerimizle devamlı görüşüyoruz. Fuar tarihimizi 17-22 Ekim’e aldığımızı ziyaretçilerimize bildireceğiz. Organizasyonda herhangi bir sıkıntı yaşanmaz. İnegöl mobilyasını bitirmeye kimsenin gücü yetmez, teveccüh de edemezler. Bu hareket sadece İnegöl ile ilgili bir hareket değil. Ocak’ta İstanbul’da bizim ve birçok İnegöllü firmanın katılmış olduğu bir mobilya fuarı var. MOSDER, Ocak fuarından 15 gün önce TÜYAP’ta fuar düzenliyordu ve başarısız oluyordu. İnegöl, Türkiye’nin bir gerçeğidir, Türkiye mobilya üretim ve ihracatının gerçeğidir. Kimse İnegöl’ü es geçemez, İnegöl’ün üzerinden de haksız şekilde nemalanamazlar. Buna müsaade etmeyiz”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş