FUARA 20-22 BİN ZİYARETÇİ BEKLENİYOR

İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, mobilya sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, yut içi satışlarının arttığını, ihracat rakamlarında ise hala duraklama olduğunu belirterek, mobilya fuarına 20-22 bin ziyaretçinin gelmesini beklediklerini bildirdi.

Yayınlama: 24.06.2020
481
A+
A-

Mobilya Sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, “Mobilya sektöründe piyasalar haziran başı itibariyle yasakların kalkması ve düğün sezonunun başlaması ile birlikte, Türkiye genelinde sektörde ötelenmiş alışverişler yapılmaya  başlandı. Hem perakende satışlarımızda, hem Türkiye genelinde perakende satışlarda hareket var. Bu birkaç ay böyle devam eder. Bunlar Şubat, Mart, Nisan aylarında yapılması gereken alışverişlerdi pandemi nedeniyle ötelenmişti. Şuan tekrar düğün sezonu açılması ile birlikte alışverişler başladı. Sektörümüz yavaş yavaş kendini toparlamaya çalışıyor. Bizde kendimizi bu yeni şartlara alıştırmaya çalışıyoruz. Tedbirli bir şekilde çalışarak işlerimizi yapma telaşındayız. Bu zamanlarda firmalarımız hem personelini koruyarak, hem firmasınınım geleceğini koruyarak ayakta kalma mücadelesi veriyorlar” dedi.

 

İhracat ile ilgili bilgiler veren Ayhan, “Çünkü yurt dışı ihracatımızda ciddi yavaşlama var. Dünya genelinde bu sorun bitmeden eski ihracat rakamlarını yakalamamız biraz zor olacak. Belki 2021 itibariyle bıraktığımız yerden ileriye götürebiliriz diye düşünüyorum. Bu sene ihracatımızda %50 gerileme olduğunu söyleyebilirim. Pandeminin azaldığı turların, uçakların serbest olduğu ülkelere ihracat var. Fakat bir çok ülkede tedbir bakımından yavaşladı. Haziran ayı itibariyle ihracatta hareketlenme var. Önce sağlık diyoruz, tedbirli çalışalım. Sosyal mesafeyi koruyarak çalışalım. Dikkat edelim çünkü ekonomi toparlanır ama sağlık gitti mi bir daha zor gelir. Devlet kuralları belirlemiş, bizde uymak zorundayız. Dışarıda özellikle umuma açık yerlerde sosyal mesafe ve maske kurallarına uyalım. Herkes serbest zamanlarda nereye gittiğini bilmesi lazım. Devletimiz üstüne düşüyor konunun bizde kurallara uyalım” diye konuştu.






 

Ayhan konuşmasını şöyle sürdürdü, “MODEF fuarımız 20 25 temmuzda kapılarını açacak. Mobilyacılarımız modellerini hazırlıyorlar. Ağırlıklı olarak yurt dışından ziyaretçi bekliyoruz. Tahminim iyi bir ziyaretçi gelmesi. Çünkü yurt içinde şuanda serbest bir dolaşım olduğu için, yeni modelleri görmek isteyen mağazacılarımız bizim –fuarımızı ziyaret edeceklerdir. Fuarlarımız ortalama 20-22 bin ziyaretçi geliyordu. Bu sayı bunun altına yine düşmeyecektir. Hem arkadaşlarımıza, hem diğer firmalara hareket getireceğini düşünüyorum. Fuarda kendimiz tedbir almayı düşünüyoruz, profesyonel destek alacağız. Bekleme salonlarında koltuk sayılarını azaltarak bir çok firmalarımızın da metrekareye göre ziyaretçi almaları konusunda uyararak, maskeler dağıtarak, her türlü hijyen ve tedbiri alarak, sağlık bakanlığının kuralların uymak gibi her türlü tedbiri bizde alıyoruz. Burada öyle bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. İnsanlarımız bilinçlenmeye başladı. Herkes kendi tedbirini almaya başladı. Bunları yerine getirirsek sayılarında düşeceğini düşünüyorum”

 

HABER: KADİR İNCİ



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş