GAZETEMiZ BiR YIL öNCE DUYURMUŞTU İnegöl’de yerli metrobüs deneme sürüşleri başladı

Bursa Kestel’de otobüs üretimi yapan AKİA firması, fabrikasını Kestel’den 1 yıl önce İnegöl’e taşımıştı. Gazetemizde o dönemde konu ile ilgili haber yayımlayarak, İnegöl’de otobüs üretiminin başladığı bilgisini İnegöllü vatandaşlara aktarmıştı. Gelinen süreçte, AKİA firması İnegöl’de ürettiği Yeni Ultra LF25 marka metrobüsün test sürüşlerini gerçekleştirdi. Test sürüşleri sırasında, yerli üretim metrobüs İnegöllü vatandaşlar tarafından tam not aldı.

Yayınlama: 12.04.2018
905
A+
A-

 

Son yıllardaki atılımlarıyla Türkiye’de ve Avrupa’da tüm dikkatleri üzerine çeken AKIA Türkiye operasyonu 2013 yılında başladı.

 






Kısa zamanda Türkiye ve Avrupa’nın tercih edilen bir otobüs markası haline gelmiş üreticilerinden biri olan AKIA, İnegöl Mobilya Ağaç İşleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 15000 m2 açık ve 16000m2 kapalı alan üzerine kurulu üretim tesislerinde, yıllık ortalama 600 adet araç üretim kapasitesi ile çalışıyor.

 

Akia, Ultra LF serisinde LF9, LF11, LF12, LF18, LF25 modellerini, Euro 5 ve Euro 6 standartlarında; Dizel, CNG ve Elektrikli seçenekleriyle üretiyor. AKIA, müşterilerin değişen ihtiyaçlarına karşılık verebilen doğru ürünleri geliştirmek, üretimde modüler yaklaşım uygulamak, iyi tasarım ve yüksek kalite standartları seviyesinde otobüsler üretmek üzere üretim stratejileri belirleyerek ürün gemini genişletmeyi de ihmal etmiyor.

 

Marka bilinirliği yurtiçinde ve yurtdışında gün geçtikçe artan AKIA, Türkiye pazarının yanı sıra, ürünlerini Avrupa ve Asya’da, başta Sırbistan, Romanya, Bulgaristan, Azerbaycan ve Tacikistan olmak üzere,10 farklı ülkeye ihraç ediyor.

 

Akia , ‘Türkiye’nin en değerli ve en çok tercih edilen sanayi şirketi olmak’ vizyonu doğrultusunda toplu taşımacılığa modern ürün ve hizmetler sunmayı hedef edinerek, kendi sektöründeki teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyor, şehir içi, personel ve öğrenci taşımacılığı sektörlerindeki en yeni teknolojilerle üretimini gerçekleştiriyor.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş