GAZiLER GüNü COŞKUYLA KUTLANDI

19 Eylül Gaziler Günü, tüm yurtta olduğu gibi İnegöl’de de çeşitli törenlerle kutlandı. Atatürk anıtına çelenk bırakılmasıyla başlayan kutlamalar; protokol üyelerinin Muharip Gaziler Derneği ve ardından 3 gaziyi evinde ziyaret etmesiyle devam etti.

Yayınlama: 19.09.2019
460
A+
A-

19 Eylül 1921 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşallik ve Gazilik unvanının verilmesi ile o günden bu yana Gaziler Günü olarak kutlanan 19 Eylül, bu yıl da gazilerin anılması ve çeşitli etkinliklerle kutlandı. Gaziler Günü kutlamaları İnegöl’de 09.30’da Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı.

 

ÇELENK SUNUMUYLA BAŞLADI






Düzenlenen törene; Kaymakam vekili Suat Seyitoğlu,  Belediye Başkanı Alper Taben, Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnaç ile siyasi parti temsilcileri, kurum ve kuruluşların temsilcileri, STK temsilcileri ve gaziler katıldı. Çelenk sunumuyla başlayan törende sırasıyla Kaymakamlık çelengi,  Belediye Başkanlığı çelengi ve İnegöl Muharip Gaziler Derneği çelengi anıta bırakıldı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise İnegöl Muharip Gaziler Derneği Başkanı Selami Seymen yaptı.

TÜRK MİLLETİ TARAFINDAN KORUNACAKTIR

İnegöl Muharip Gaziler Derneği Başkanı Selami Seymen yaptığı konuşmada, “Anadolu’da Türk varlığı sona erdirecek kendi amaçları uğrunda topraklarımızı parçalamak isteyen işgalçi birlikler milletimiz tarafından bozguna uğratılmıştır. Herkes tarafından bilinmelidir, bu toprakların bir daha işgal edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Kan dökülerek vatan olan bu topraklar bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Ziyaretler sonrası Gaziler Günü kapsamında tüm gaziler ve ailelerine yönelik yemek düzenlendi. Yemek sonrası konuklara hitaben konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, “Bugün 19 Eylül Gaziler Günü. Öncelikli olarak tüm gazilerimizin gaziler gününü kutluyorum. İyi ki varsınız. Dün İnegöl’de bir gazimizi, Yaşar Polat ağabeyimizi kaybettik. Tüm rahmeti rahmana kavuşan gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Tabi ülkemizin bütünlüğü için, bağımsızlığı için geçmişte de bugün de gerek kahraman gazilerimiz, gerek ebediyete uğurladığımız şehitlerimiz, gerekse de bu aziz millet bu mücadeleyi her zaman verdi. Vermeye de devam edecek. Yakın geçmişte 15 Temmuz’u yaşadık. Ben diyorum ki artık bu millet artık gazi millettir. Biz vatan söz konusu olduğunda, bağımsızlığımız söz konusu olduğunda tek yürek olmasını bilen aziz bir milletiz. Bundan da ne kadar gururlansak azdır. Bugün de gaziler günümüzü sabah başlayan törenlerimizle kutlamaya başladık. Daha sonra gazilerimizi evlerinde ziyaret ettik. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Hayatta olanlara sağlıklı ömürler diliyorum” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş