Genç kızdan örnek davranış

Salih İbrahim Kırcalı Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi bir genç kız, otobüs durağında bulduğu cüzdanı sahibine emniyet ekipleri vasıtası ile teslim etti.

Yayınlama: 17.04.2018
970
A+
A-

 

Suriye’de yaşanan iş savaşın ardından İnegöl’ çalışmak için gelen Ahmet Mustafa İnegöl Mobilya Sanayi’nde faaliyet gösteren bir mobilya imalathanesinde çalışıyor. Geçtiğimiz hafta çalıştığı iş yerinden maaşını alan Ahmet Muhammet, geçtiğimiz gün sabah 10.30 sularında İnegöl Devlet Hastanesi civarında, içinde maaşının bulunduğu cüzdanını kaybetti. Ahmet Muhamet’in cüzdanını ise akşam saatlerinde İnegöl Salih İbrahim Kırcalı Sağlık Meslek Lisesi 10. Sınıf öğrencisi İrem Su Demir buldu. Cüzdanı bulan öğrenci durumu ailesine bildirdikten sonra, 115 polis imdat hattını arayarak durumu bildirdi. Emniyet ekiplerine cüzdanı okula götüreceğini söyleyen genç kız telefon görüşmesinin ardından hemen okuluna gitti.

 






CÜZDAN TESLİM EDİLDİ

Okula giderek okul idaresi ile birlikte bulduğu cüzdanı emniyet ekiplerine teslim eden genç kız, içerisinde ne kadar para olduğunu bilmediğini, cüzdanı açıp bakmadığını söyledi. Emniyet ekiplerinin cüzdanı açarak içersinden çıkanları saydığında, cüzdan 8775 Suriye Pauntu işe 610 TL Türk Parası çıktı. Cüzdan’ın içerisinde ki not kâğıtlarında çıkan telefon numaralarını arayarak Ahmet Muhammet’e ulaşan emniyet ekipleri şahsı okula çağırdı. Okula gelen Ahmet Muhammet isimli şahıs yaklaşık 5-6 saat cüzdanını aradığını ancak bulamadığını söyledi.

Cüzdan, tespit işlemlerinin ardından İnegöl Salih İbrahim Kırcalı Sağlık Meslek Lisesi 10. Sınıf öğrencisi İrem Su Demir tarafından emniyet ekipleri ve okul idaresi nezaretinde, cüzdanın sahibi olan Ahmet Muhammet isimli şahısa teslim edildi.

 

KARDEŞİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Emniyet ekiplerinden tutanak karşılığında cüzdanını teslim alan Ahmet Muhammet,” Maaşımız geçtiğimiz hafta almıştım. Sabah İnegöl Devlet Hastanesi civarında cüzdanımı kaybettim. Yaklaşık 5-6 saat aramama rağmen hiçbir şekilde cüzdanımı bulamadım. Az önce bir kardeşimiz cüzdanı bularak emniyet ekiplerine bildirmiş, polislerde beni arayarak buraya çağırdılar. Paramı teslim aldım, kardeşimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

DUYARLI OLMAYI DÜŞÜNDÜM

Daha sonra konuşan İnegöl Salih İbrahim Kırcalı Sağlık Meslek Lisesi 10. Sınıf öğrencisi İrem Su Demir ise, “Sabah okula giderken durakta bir miktar para buldum cüzdanın içerisinde. İlk önce anneme haber vermeyi düşündüm sonra okula gelerek öğretmenlerimden yardım istedim. Okula polis çağırarak kimliğin sahibinden cüzdan sahibine ulaştılar. Böylece para teslim edilecek. İhtiyacı olabilir, evi vardır, başta ülkeden geliyor ihtiyacı olabilir diye duyarlı olmayı düşündüm” diye konuştu.

 

ÖĞRENCİMİZ OLDUĞU İÇİN MUTLUYUM

İnegöl Salih İbrahim Kırcalı Sağlık Meslek Lisesi Okul Müdürü Abdurrahim Mercan,” 10. Sınıf öğrencisi bir kızımız kendisine ve okulunuza yakışır bir davranışta bulunarak sabah İnegöl Devlet Hastanesi karşısında ki durakta yerde bir cüzdan buluyor. Bulduğu cüzdanı okula getirdi ve durumu emniyetteki arkadaşlar ile paylaştık. İçerisinde bir miktar Türk Parası, bir miktar Suriye parası bulundu. Düşüren kişinin oturma izninden polis arkadaşlar kendisine ulaştılar. Birazdan tutanak işlemlerinin ardından görevli arkadaşlar nezaretinde kendisine teslim edeceğiz. Öğrencimizin göstermiş olduğu bu davranış nedeniyle kutluyoruz. Bu ve benzeri örneklerin çoğalmasını istiyoruz. Ülkemiz bu konuda duyarlı, genelde düşenin malını almama noktasında hassas bir toplumuz. Bu davranıştan dolayı yavrumuzu kutluyoruz, öğrencimiz olduğu için mutluyum” ifadelerini kutlandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş