Göçmenlerin sorunları masaya yatırıldı

18 Aralık Uluslararası Dünya Göçmenler Günü nedeniyle Bursa Valiliği tarafından Ahıska Türklerinin ikamet izinleri, vatandaşlık işlemleri, sağlık ve sosyal haklarıyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Yayınlama: 19.12.2017
606
A+
A-

Dün Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen toplantıya Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alper Taban, Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü Yurdanur Asa, Göç İdari Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezi ve Kızılay yetkilileri, İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Taş, yönetim kurulu üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

 

İKİNCİ LİSTE OCAK AYINDA BAŞLIYOR






Toplantının açış konuşmasını yapan Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü Yurdanur Asa, Ahıskalı göçmenlerden vatandaşlık almaya hak kazananlar ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek, birinci listeyle ilgili sürecin bittiğini ve ikinci listeyle ilgili 2018 yılı Ocak ayı itibariyle vatandaşlık hakkı kazanan Ahıskalı göçmenleri İl Müdürlüğüne çağırmaya başlayacaklarını ifade etti. Asa, ayrıca ikamet izinleri ve vatandaşlık işlemleriyle ve kimlik alımlarıyla ilgili teknik bilgiler verdi.

 

DEVLETİMİZ HER ZAMAN BİZLERİN YANINDA

İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Taş ise, “Bursa Valiliğimizin bu güzel çalışmalarından dolayı halkımız adına teşekkür ediyorum. Bizler biliyoruz ki devletimiz her zaman bizlerin yanında. Bizlere bugüne kadar her zaman destek veren bürokratlarımıza teşekkür ediyoruz. Vatandaşlık alımı noktasında başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen bütün bakan ve milletvekillerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

 

DESTEKLERİMİZ SÜRECEK

Tüm göçmenlerin 18 Aralık Uluslararası Dünya Göçmenler Gününü kutlayan Kaymakam Ali Akça, “Ahıskalıların ülkemize ne kadar bağlı birer insan olduğunu çok iyi biliyoruz. Bugüne kadar bizler destek noktasında üzerimize ne görev düştüyse yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

KISA SÜREDE BAŞVURUNUZU YAPIN

Göçmenlere Bursa Valiliği olarak ellerinden gelen desteği vermeye çalıştıklarını belirten Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, “Tabi ki sıkıntılar oluyor. Bu sıkıntıların çözümü noktasında bizler destek verdik. Bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Devletimizin Ahıskalılar için vatandaşlıkla ilgili güzel çalışmalar başlattı. Bu süreçte ufak tefek sıkıntılar yaşanıyor. Başvuru noktasında geç kalmamanızı ve acele etmenizi istiyoruz. Açıklanan ilk listenin Göç İdaresinden evrak alımı tamamlandı. Şuan ikinci listenin çalışmaları başladı. 2018 yılı Ocak ayı sonuna kadar evrak alımları tamamlanacak. Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürlüğüne kısa sürede başvurunuzu yapın. Ve kimliklerinizi alın” şeklinde konuştu.

Toplantı katılımcıların sorunlarının cevaplanmasının ardından son buldu.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş