Halı yıkamacılar Gül’le yola devam

İnegöl Halı Yıkamacılar Derneğinn ilk kongresi geçtiğimiz Cuma günü Zeynel İnegöl Köftecisinde gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen kongrede mevcut başkan Hüseyin Gül güven tazeledi

Yayınlama: 13.01.2018
812
A+
A-

Kongreye İnegöl Berberler Odası Başkanı Erhan Güven, Terziler Odası başkanı Selim Malçok, Madeni Sanatkarları Odası Başkanı Süleyman Cavcı, İnegöl Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Yalım ve Bursa Halı Temizlemeciler Derneği Başkanı Ahmet Yıldırım ile dernek üyeleri katıldı.

 

Genel Kurulda Söz Alan İnegöl Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Erhan Güven, “ Öncelikle ben ve diğer oda başkanları arkadaşlarımın burada olmasından dolayı memnuniyet duyarken İnegöl Halı Yıkamacılar Derneğinin de gerçekleştirmiş olduğu 1.olağan genel kurulunun İnegöllü halı yıkamacı esnafına hayırlar ve uğurlar getirmesini diliyorum. Biliyorsunuz ki daha öncelerden de yaşamış olduğunuz problemler hakkında sizlerle istişareler ve toplantılar yapmıştık. O yüzden sorunlarınızı gayet iyi biliyorum. Bu yaşadığınız problemleri çözüm konusunda ben ve diğer oda başkanlarının sizlerin yanında olacağından emin olabilirsiniz. Bizler, sizlerin her zaman yanınızda ve destekçiniziz.’’ dedi.






 

Göreve yeniden getirilen İNHAYDER Başkanı Hüseyin Gül ‘’Bu akşam 1.Olağan Genel kurulunu gerçekleştirdiğimiz İnegöl Halı Yıkamacılar Derneğinin bir kez daha yanında olan, sayın oda başkanlarıma teşekkür ediyorum. Ayrıca beni ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımı göreve getiren, kar kış demeden zor şartlar altında mücadele eden dernek üyesi arkadaşlarıma da ayrıyetten teşekkür ediyorum. Daha önceden meslekten sayılmayan halı yıkama sektörü, geçtiğimiz yıl Haziran ayında ülkemizin değişik illerinde faaliyet gösteren dernekler ve Marmara Halı Temizlemecileri Federasyonun öncülüğünde yaptığı girişimlerle 3308 sayılı mesleki eğitim kanuna ilave edilerek meslek haline getirildi. Halı yıkama sektörünün 3308 sayılı mesleki eğitim kanuna ilave edilmesiyle dernek üyesi arkadaşlarımız, İnegöl Mesleki Eğitim Merkezinde eğitimlerini tamamladıktan sonra Ustalık Belgesi Alacak ve işletmeler ustalık belgesi olmadan faaliyetlerine devam edemeyeceklerdir. Ayrıca artık işyeri açma ruhsatları için de belediyelere müracaatlarda, zabıta Müdürlükleri de ustalık belgesi isteyeceklerdir. Böylece işin ehli olmayanlar halı yıkama işi yapamayacak. Başka bir hususta, kamuoyunun yakından bildiği ve takip ettiği olaylardan biriside geçen yıl kurban bayramında yaşanan İnegöllü vatandaşlarımızın halılarının kaybolması. Söz konusu firma Yenişehir ilçesinde faaliyet göstermektedir. Merdiven altı diye tabir ettiğimiz bir firma, müşterilerinden topladıkları halıları hijyen ve sağlık kurallarına uymayan, oto yıkama adında faaliyet gösteren yerde yıkamaktadır. Buradan değerli İnegöl halkına sesleniyorum. Lütfen bu tarz firmalara prim vermeyin. İşini layıkıyla yapan, her sorunda problemde yanınızda olacak, derneğimiz üyesi halı yıkama firmalarını tercih etsinler’’ dedi.

 

Hüseyin Gül başkanlığındaki yönetim kurulu üyeliklerine Mustafa Bilgin, Cihan Unuak, Ali Demirci, Mehmet Atabey yönetim kuruluna seçilirken, Ayhan Işık, Mahmut Karışma ve Ömer Akan Denetleme Kurulunda yer aldı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş