‘Hani nerde kaldı bizim Müslümanlığımız?’

İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Ahmet Lekesizyiğit, Roman vatandaşların yaşadığı içler acısı durumu gözler önüne serdi.

Yayınlama: 06.05.2020
1.802
A+
A-

İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Ahmet Lekesizyiğit, çadırda yaşayan Roman vatandaşların görüntülerini paylaşarak, devlet büyüklerinde Roman vatandaşlar için yardım istedi.

 

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Lekesizyiğit, şu ifadeleri kullandı:






 

“Biz İnegöl’de oturuyoruz. Bizim gözlerimiz kör olmuş iyice. Şu hali görüyorsunuz. Biz Müslümanız değil mi? Ramazan, mübarek günler. Roman halkının vaziyetine bakın. Buradan bütün yetkililere sesleniyorum; bu kardeşlerimize yardım edelim”

 

HANİ NERDE KALDI BİZİM MÜSLÜMANLIĞIMIZ

“Banyoyu dışarıda yapıyorlar. Hani nerde kaldı bizim Müslümanlığımız?  Hani nerde kaldı bizim birliğimiz beraberliğimiz? Akşamları iftarda her türlü yemeğimiz var. Allah her türlü nimet veriyor. Şimdi yiyin bakayım rahat rahat. Buradan zenginlere sesleniyorum. O çok konuşmayı bilenlere sesleniyorum. Biz şunu yapıyoruz, bunu yapıyoruz diyenlere sesleniyorum. Bu çadırın içinde özürlü bir kardeşimiz yatıyor. Engelli derneklerine sesleniyorum. Buraları hiç görmüyorsunuz değil mi? Ramanlar böyle, Romanlar şöyle, Romanlar çadırda yaşıyor, Romanlar hırsızlık yapıyor… Ama Romanların halini gören yok. İnsanlar aynın öbür tarafını görmüyor”

 

BU ÇOCUKLARIMIZA YARDIM EDİN

“Benim tanıdığım, benim bildiğim başkanlarım yardım edebilir. Buradan Cumhurbaşkanımıza, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a, Belediye Başkanımız Alper Taban’a sesleniyorum. İnegöl İlçe Kaymakamına sesleniyorum. Bizler sizin gören gözünüz olduk. Allah rızası için elinizi vicdanınıza koyun bu çocuklarımıza yardım edin”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş