HASTANEDE PEMBE KOD ALARMI

İnegöl Devlet Hastanesi’nde bebek ve çocuk kaçırmalarına dikkat çekmek için (pembe kod) tatbikat yapıldı.

Yayınlama: 07.10.2019
711
A+
A-

Tatbikat senaryosu gereğince hastanede tedavi gören bebek, bir şahıs tarafından kaçırıldı. Annenin, çocuğunun kaçırıldığını fark etmesi üzerine hastanede pembe kod alarmı verildi ve tüm giriş çıkışlar durduruldu.

 

Yapılan tatbikatta hastane personelinin ve güvenlik görevlilerinin bebek kaçırma olaylarına karşı hazırlıkları test edildi. Hastane personeli ve güvenlik görevlileri, yapılan tatbikat uygulamasını başarıyla gerçekleştirdi.






Tatbikat gerçekleştirilirken hastanede bulunan vatandaşlar ise kısa süreli panik yaşadı. Tatbikat bitene kadar hiç kimseye bilgi verilmezken, tatbikat bittikten sonra merakla bekleyen vatandaşlara gerekli bilgilendirmeler yapıldı. Olayın tatbikat olduğu öğrenen vatandaşlar derin bir nefes aldı.

 

PEMBE KOD NEDİR?

Hastanede servislerde tedavi için bulunan bebek veya çocuk hastayı kaçırma girişiminin veya kaçırma durumunun tespit edilmesi halinde uygulanan acil durum yönetim aracıdır. Bebek anneye ait değilse, aktif veri taşıyıcıları uyarı veriyor. Bebeğin, sorumlu hemşiresi tarafından belirli bir süre için transfer tanımlanmadan, izinsiz odası dışına çıkarılması durumunda pembe kod alarmı devreye giriyor. Uyarılar sonrasında bölgedeki tüm kapılar kilitleniyor. Alarmlar, kamera görüntüsüyle birlikte hastanenin güvenlik birimine düşüyor. Güvenlik, bu sayede bebeği hastane içerisinde aktif olarak izleyebiliyor.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş