HAVA KiRLiLiĞi FOTOĞRAFLA NETLEŞTi KIŞA HAZIR MIYIZ?

Yıllardır ilçemizin en önemli sorunlarından biri olan hava kirliliğinin önüne geçilemezken, bu konuda çeşitli çalışmalar ve görüşmeler gerçekleştirilmişti. Yapılan çalışmalar neticesinde herhangi bir eylemin gerçekleşmemesi durumunda, kış aylarında hava kirliliğinin en üst seviyeleri görmesi kaçınılmaz olacak.

Yayınlama: 04.10.2019
526
A+
A-

İlçemizin en büyük sorunlarından biri olan hava kirliliği ile ilgili çeşitli çalışmalar gerçekleştirilmiş, fakat herhangi bir eyleme geçilmemişti. Kış aylarını görmeden Alanyurt Bölgesi’nde fotoğraf makinelerine yansıyan kare, vatandaşları şimdiden düşündürmeye başladı.

 

Fotoğraf karesinde Alanyurt’tan İnegöl’ün bir kısmı bariz şekilde görünürken, bir kısmı ise toz bulutu nedeni görülemiyor. Yine aynı fotoğraf karesinde toz bulutunun arkasında bulunan dağların net şekilde görülmesi, bilançonun kışın daha sıkıntılı geçeceğini işaret ediyor.






 

ÇALIŞMALAR YAPILMIŞTI

Hava kirliliği ile ilgili İnegöl Belediyesi, şehrin en önemli sorunlarından biri olan hava kirliliğine çözüm üretmek adına, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İTÜ işbirliği ile yürütülen HEYGEL projesinin İstanbul’da Marmara Temiz Hava Merkezi Müdürlüğü tarafından yapılan çalıştayına katılım sağlamıştı.

 

İlçe protokolü de bu konu hakkında etkin görüş alışverişinde bulunurken, ortaya herhangi bir plan veya eylem çıkmadı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş