Hedef; 4 bin 500 gıda denetimi

İnegöl İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren, 2018 yılı denetim çalışmaları ile ilgili bilgiler vererek, hedeflerinin 4 bin 500 civarında gıda denetimi yapmak olduğunu ifade etti.

Yayınlama: 14.02.2018
781
A+
A-

Ekren, gıda işletmelerinin kurulduğundan 1 ay süre içerisinde işletme kayıt belgesi alması zorunluluğu olduğunu ve İnegöl’de bu konu ile çok fazla muhatap olduklarını belirtti.

 

HEDEF 4 BİN 500 GIDA DENETİMİ






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren, “Denetimlerimiz 2017 itibari ile 2838 adet denetim gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Güzel başarılı bir sezon olduğunu söyleyebiliriz bizim için. Tabi gıda sektörü büyüyen bir sektör. Denetimi de sadece bize ait. Bununla beraber biz de bu işleri daha da çoğaltarak ve rutin hale getirerek, ilerletmeyi düşünüyoruz. 2018 yılı hedeflerimizde 4 bin 500 civarında gıda denetimi yapmak var. İnşallah yıl sonu itibari ile de bu hedefimize ulaşmış oluruz. Şuan itibari ile ilçemizde  2 bin 100 civarında kayıtlı işletmemiz mevcut. Bu işletmeleri perakende satış yerleri ve toplu tüketim yerleri olarak yılda en az iki kere, üretim yerlerini de 3 kere olmak üzere denetim programı hazırlıyoruz. Bu da tahmini 4 bin 500 civarında bir sayıya tekabül etmekte. İnşallah yıl sonu itibari ile de hedeflerimize ulaşmış oluruz” dedi.

 

2018 YILINDA UYGULANMIŞ CEZAİ İŞLEM YOK

“Bizim programlarımızda uyguladığımız bir ceza yok” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Ekren, “Denetimlerin amacı şudur; gıda tüketimleri, üretimleri ve satış yerlerinde hijyen ve insan sağlığı açısından gerekli şartları yerine getirilmesini sağlamaktır. Bununla ilgili işletmelerde herhangi bir eksiklik varsa, bunların giderilmesi ile ilgili biz belirli bir süre veriyoruz. Daha sonra o süre zarfında gerekli eksiklikleri tamamlamamışlarsa da bu bir cezai işlem gerektiriyor. Biz kesinlikle ceza uygulanması taraftarı değiliz ama en azından esnafımız, üreticimiz, vatandaşımız bununla ilgili sorumluluklarını yerine getirmek zorundalar” şeklinde konuştu.

 

İŞLETME KAYIT BELGESİ ŞART

İşletme kayıt belgesi eksikliğine İnegöl’de sıkça rastladıklarını belirten Ekren, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Bizim en çok muhatap olduğumuz durumlardan biri de şu; bir gıda işletmesi faaliyete başladıktan itibaren bir ay içerisinde normalde işletme kayıt belgesi almak zorunda. Bunlarla biz daha çok karşılaşıyoruz. Buradan da esnafımızı ve vatandaşımızı bilgilendirmiş olalım. Gıda işletmesi ile ilgili bir faaliyete başladılarsa, bir ay içerisinde mutlaka müdürlüğümüze uğrayıp, işletme kayıt belgelerini alsınlar”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş