HETEROKROMİ KARDEŞLER GÖRENLERİ ŞAŞKINA ÇEVİRİYOR

Bursa’nın İnegöl ilçesinde ikamet eden Heterokromi kardeşler, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Bir gözü mavi diğeri kahverengi olan Mehmet (11) ve Kerem Salman (4), özel görüntüleri ile herkesi şaşırtıyor.

Yayınlama: 27.09.2019
3.289
A+
A-

Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde ikamet eden Suat ve Esra Selman çiftinin çocukları, özel görüntüleri ile insanları şaşkına çeviriyor. Bir gözü mavi diğer gözü ise kahverengi olan Heterokromi kardeşler, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

 

Konu ile ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulunan Baba Suat Selman (35), “Mehmet doğduğunda gözlerinin renkli olduğunu fark edemedik. Yaklaşık birkaç ay sonra fark ettik. Büyüklerimiz 6 ay içerisinde renklerde değişiklik olabileceğini söylediler ama 6 aydan sonra renklerde daha da koyulaşma oldu. Göz renkleri aynı kaldı, biri mavi biri kahverengi olarak. Başlarda biz bunu kendimize konduramadık. Sonra çevremizde, gittiğimiz topluluklarda ilgi görmek açıkçası hoşumuza gitti. Özel bir çocuk olduğunu o zaman daha iyi anladık. İlerleyen zamanlarda görme sıkıntısı olabileceğini söylediler, bilhassa renkli gözünde. O aralar yaklaşık 9 aylıkken havaleden dolayı çocuğumuz işitme kaybı yaşamıştı. İşitme tetkiklerine gittiğimizde doktorlar, gözlerinde de sıkıntı olabileceğini söylediler. Bizden habersiz kendilerince gerekli testler yaptılar. Ama gözlerinde bir problem olmadığı, sadece renklerde değişiklik olduğunu tespit ettiler. Çocuk 5-6 yaşlarda toplumun verdiği tepkilerden kendisi rahatsız olmaya başladı. Bazen çok sıkıldığında bir gözünü kapatarak tepkilere karşılık verdi. Sonrada oda yavaş yavaş alışmaya başladı. Okul ortamında biraz sıkıntı yaşadık. Ama yavaş yavaş arkadaşlarının sağduyusu ve kendisinin özel çocuk olduğunu anlayınca sıkıntıyı aşmış olduk” dedi.






 

İkinci çocuklarının da biri mavi diğeri kahverengi gözlü olduğunu fark edince büyük şaşkınlık yaşadıklarını belirten Baba Selman, konuşmalarını şu ifadelerle sonlandırdı:

 

“Bundan 4 yıl önce ikinci çocuğumuz oldu, Kerem. Onunda bu şekilde olacağını hiç tahmin etmemiştik biz. Ama bunun da doğduktan birkaç ay sonra gözlerinin renkli olduğunu fark edince biz de herkesten fazla şaşırmış olduk. Bir yandan da Allah’a şükrettik, bize böyle özel çocuklar nasip ettiği için. İlgi görüyorlar. Bazen kendileri rahatsız oluyor, bazen bizim de rahatsız olduğumuz anlar da oluyor. Çok ilgi görmek de iyi değil”

 

Anne Esra Selman (28) ise, çok mutlu olduğunu ve şanslı bir anne olduğunu hissettiğini ifade etti.

 

Gözlerindeki renk farklılığı nedeni ile önceleri sıkıntı yaşadığını, daha sonra kardeşinin de kendisi gibi olması ile mutlu olduğunu belirten Mehmet Selman (11), “Önceden sıkıntı yaşıyordum. Kardeşim doğduktan sonra kendimi sevmeye başladım. Bir gözü mavi bir gözü kahverengi olduğu için şaşırdım” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş